De Kijkersraad: Een boemerang in het gezicht na een tactische keuze
Bron: RTL / Shotbysud

De Kijkersraad: Een boemerang in het gezicht na een tactische keuze

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

Aflevering veertien is alweer een feit.. In de vorige aflevering was te zien dat Iris eruit werd gestemd en dat Radmilo ‘’eindelijk echt’ naar huis toe is gegaan vanwege zijn heimwee. Echter kondigde Radmilo zijn vertrek pas aan na het stemmen. Hierdoor moest Iris alsnog naar huis toe. Het vertrek van Iris is bij een bepaalde deelnemer niet in de koude kleren gaan zitten.

Mark vindt het maar niks dat Iris de Expeditie moest verlaten. Eigenlijk is dat nog zacht uitgedrukt.. Want hij is enorm pissig en in het bijzonder op Jochen. Mark vindt de manier waarop Jochen het spel speelt maar smakeloos. Jochen legt uit wat zijn beweegreden was om op Iris te stemmen. Hij is namelijk van mening dat Iris niet tot de sterkere kandidaten behoorde.

Op zijn beurt vindt Mark dat Jochen niet het recht heeft om te bepalen dat Iris geen finale waardige kandidaat was. Mark neemt het Jochen dan ook erg kwalijk en geeft Jochen de schuld. Terwijl Jochen uitlegt dat het een individuele keuze is geweest van hem. Mark stelt dat deze gebeurtenis Jochen duur komt te staan.. Sorry Mark, maar als het aan mij vraagt ben ik het met Jochen eens! Ik vind Iris nou niet bepaald dé Robinson…

Tactische keuze

Bij de nieuwe immuniteitsproef mochten alleen de eerste drie kandidaten onderling verder strijden voor de overwinning. Op een gegeven moment realiseert Mark zich dat hij deze proef toch niet meer kan winnen. Hij besluit om de proef te verliezen, zodat hij kan duelleren om stemrecht. Hij zegt dat dit een tactische keuze is, omdat hij zo de kans heeft om een extra stem te bemachtigen.

Mark is namelijk van plan om koste wat het kost zoveel mogelijk extra stemmen te verzamelen. Zijn plannetje loopt echter in de soep als hij na anderhalf uur duelleren uiteindelijk het duel verliest. Ilse gaat er vandoor met zijn stem. Dit betekent dus dat Mark niet mag stemmen tijdens deze Eilandraad. Het belooft een spannende Eilandraad te worden, want niemand hoeft naar huis toe. Degene met de meeste stemmen, krijgt een stem tegen tijdens de volgende Eilandraad.

Mark krijgt de meeste stemmen en dat betekent dat hij de zwarte stem krijgt. Mark vraagt waarom er op hem is gestemd, waarop Ilse antwoordt: "Voor de verliezer van de proef." De principes van Mark komen dus als een boemerang terug in zijn gezicht. Mark ontspringt de dans dus dit keer, maar is het einde voor hem in zicht? Of wordt zijn immuniteitsmunt zijn redding? Ik ben benieuwd!

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!