'Talkshow Op1 verdwijnt van de buis'
Bron: EO

'Talkshow Op1 verdwijnt van de buis'

Geschreven door Pieter Jongsma

De talkshow Op1 verdwijnt mogelijk vanaf volgend jaar september van de buis. Dat schrijft het AD woensdag. Volgens de krant zouden Khalid & Sophie verhuizen naar de late avond en Eva Jinek komt op het 19.00 uur tijdslot.

Daarmee komt er dus een einde aan de talkshow Op1. Zo melden verschillende bronnen aan het AD. De presentatoren zijn vooralsnog niet op de hoogte gebracht, net als de redactie van de talkshow. In het nieuwe televisieseizoen keert Eva Jinek terug op de buis om de tijdslot van Khalid & Sophie. Die geruchten gaan al lang de ronde.

Jinek zou vier dagen voor het rekening nemen, wat er met de vrijdag zal gebeuren is nog niet duidelijk. "Wij zullen hierop reageren als er meer duidelijk is over de totale programmering van NPO 1 in 2024/2025. Daarover zijn we op dit moment nog met de omroepen in gesprek. Vanzelfsprekend zullen wij als NPO ervoor zorgdragen dat de pluriforme journalistieke programmering ook in 2024/2025 volledig tot zijn recht komt.", laat de NPO weten in een reactie.