Serie Máxima vanaf april te zien bij Videoland
Bron: Videoland

Serie Máxima vanaf april te zien bij Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma

De serie Máxima is vanaf zaterdag 20 april te streamen bij Videoland. Dat maakte de streamingdienst dinsdag bekend. De serie is een zesdelige dramaserie die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen in de serie zijn voor de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast.

Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong. Daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

De serie vertelt het verhaal van Máxima's reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. De serie start bij hun ontmoeting in Sevilla in 1999. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers.