Echtelijke post: Aan alles komt een eind en soms is het een bitter eind
Bron: RTL

Echtelijke post: Aan alles komt een eind en soms is het een bitter eind

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve allemaal,

Wat een rollercoaster hebben jullie allemaal meegemaakt zeg. Ik zat af en toe al met mijn oren te klapperen toen ik naar jullie keek, laat staan hoe jullie het beleefd moeten hebben.

Ik heb heel wat keren op de bank zitten stuiteren en geroepen ‘sla nou toch eens een arm om Gerben heen Erik’ en ‘jeetje Suzanne, hoe functioneel pak jij alles aan’. Wat ik allemaal heb geroepen tijden de grote Anneke en Malou show, dat willen jullie écht niet weten, want zelfs mijn man (die toch best wel wat van me gewend is) zat met zijn oren te klapperen en bracht me een theedoek zodat ik die in m'n mond kon stoppen.

Dan dat showtje wat Erik geeft met dat gezongen lied van hem tijdens het feest. Afgezien van het feit dat je maar beter niet meer kunt gaan zingen Erik, het was namelijk écht tenenkrommend, hoe durf je te zeggen dat je het speciaal voor Gerben hebt gezongen. Denk je dat ze Gerben onder een steen vandaan hebben getrokken of zo? Die is echt niet op z’n achterhoofd gevallen!

Gerben, met jou heb ik enorm te doen gehad. Ik zág de pijn bij je toen je daar op die bank zat tegenover de experts. Dat werd alleen maar erger toen Erik, die afstandelijke Erik naast je ging zitten met z’n toneelspel en z’n uitpuilende verbaasde ogen.

Erik die alles héél rustig aan wilde doen en het liefste wilde wachten tot alle camera’s weg zouden zijn. Waarom? Super dapper dat je trouw bent gebleven aan jezelf en gewoon je gevoel hebt gevolgd. Erik gaat het maar lekker in z’n uppie rustig aan doen in zijn grote theatershow. Lekker terug naar Pepsi Gerben!! Mij héb je met je Teckel! (Jawel...Teckel met een hoofdletter)

Nee en dan jullie, Kim en David. Waar ik in het begin nog dacht dat jullie super goed bij elkaar zouden passen, kom ik écht op die eerste indruk terug. Jij Kim die alles óver de top analyseert. Wat heeft David in vredesnaam gedaan dat jij zegt ‘hij is helemáál niet zo’n lieve man als de camera's er niet bij zijn’.

Prima dat jij David in zijn waarde wilt laten, maar zeker door er niets over te zeggen, zet je hem weg als een gemene man. Een man die loopt te schelden en te tieren. Ik heb daar absoluut geen beeld bij en omdat het nooit ter sprake is gekomen, heeft David de lucht wat dat betreft ook nooit kunnen klaren.

De letter ‘J’ was tot nu toe wel héél succesvol. Jeppe en Jantine, wat zijn jullie leuk samen! Maak je borst maar nat Jeppe, want die Jantine van je is niet zo bleu als ze ons wil laten geloven. Een scheten-app?? Serieus??? Hoe ranzig wil je het hebben. Wie houdt er nou in vredesnaam een mobieltje voor z’n goddelijke derrière om er vervolgens een vette knetter op los te laten. Nou Jantine dus!

Ik ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat en het zou toch leuk zijn als er tenminste één koppel over lange tijd nog samen is. De woorden die jullie naar elkaar toe uitspreken zijn duidelijk. Jullie willen graag getrouwd blijven! Yessss, het eerste koppel is binnen!

Suzanne en Bastiaan, van jullie was al vrij snel duidelijk dat er geen romantische klik was. Aanraken doe je alleen als het functioneel is Suzanne, zelfs als je achterop een jetski mag klimmen bij je man. Leuk dat je het hele traject als een warm bad hebt ervaren Suzanne, maar ik heb het idee dat Bastiaan vaker een ijskast heeft gezien. Je kleding was ook niet erg uitnodigend met al die, tot aan je oorlellen gesloten bloesjes. Het 'ijskast-gevoel' werd voor mij daardoor nog eens extra benadrukt. 

Last bus nog least, de enorme liefde die is opgebloeid tussen jullie, Jerney en Jeffrey. Het zag er allemaal zo ontzettend gemakkelijk uit. Samen klussen ging goed, met de kinderen samen ging allemaal vanzelf en het hoge woord was er eindelijk uit, jullie houden van elkaar. Jij zou bij Jeffrey gaan wonen Jerney met de kinderen en alles leek koek en ei.

Helaas liep het voor jullie anders dan we allemaal hadden gehoopt. Jij was niet gelukkig in die situatie Jerney. Dat fysieke contact of beter gezegd het gebrek daaraan heeft jullie opgebroken. Communicatie was ook wel een dingetje voor je en kennelijk heeft Jeffrey meteen de deur dicht gegooid en dat heeft je aan het denken gezet.

Jeffrey zoekt iemand die meer tegengas kan geven en jij Jerney zoekt die affectie en die goede communicatie. Deze komt wel even binnen moet ik zeggen. Dit was wel het laatste wat ik had verwacht.

Zo houden we aan het eind 1 koppel over en dat is mager, heel erg mager. Bij een aantal stellen was het vrij snel duidelijk, maar zó magertjes had ik het niet verwacht. Ik wens jullie allemaal de liefde van jullie leven toe! Ik moet even bijtanken van dit seizoen.

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!