Exotische gastronomie in oktober op 24Kitchen

Exotische gastronomie in oktober op 24Kitchen

Geschreven door Pieter Jongsma

Liefhebbers van de buitenlandse keuken zijn in de maand oktober aan het juiste adres bij 24Kitchen. Op de zender gaat dan, naast de twee nieuwe series ‘East Bites West’ en ‘Thirsty Work’, ook een nieuw seizoen van ‘Tales From The Bush Larder’ in première. In deze nieuwe programma’s worden de culinaire gebruiken van exotische culturen uitgelicht.

Vanaf 1 oktober introduceert chef Wan de gezonde Aziatische keuken in ‘East Bites West’. In een nieuw seizoen van ‘Tales Of The Bush Larder’, dat vanaf 9 oktober te zien is, gaat Kiran Jethwa wederom op een culinair avontuur in Afrika. En eind oktober staat de wijnindustrie van Nieuw-Zeeland centraal in ‘Thirsty Work’. 

East Bites West - vanaf 1 oktober elke dinsdag om 21.00 uur
Chef Wan, de voedselambassadeur van Maleisië, reist in tien afleveringen door het Verenigd Koninkrijk om de plaatselijke bevolking de fijne kneepjes van de Aziatische keuken te leren. De inwoners van Engeland, een land dat bekend staat als het ‘dikste’ land van Europa, ondervinden hoe ze op eenvoudige en betaalbare wijze Aziatische gerechten kunnen bereiden met simpele, maar voedzame recepten. Op deze manier hoopt Wan ervoor te zorgen dat de Britten hun ongezonde gewoontes achter zich laten en overgaan op een gezonde levensstijl. In 2009 won Wan de titel ‘Best Celebrity Television Chef’ tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Tales From The Bush Larder: seizoen 2 - vanaf 9 oktober elke dinsdag, woensdag en donderdag om 21.30 uur
Na het succesvolle eerste seizoen is Kiran Jethwa terug met twaalf nieuwe afleveringen. In het vorige seizoen ging Jethwa op avontuur in zijn vaderland Kenia. Hij inspireert de kijker om de exotische smaken van de fascinerende culinaire Afrikaanse cultuur te ontdekken. In het tweede seizoen bezoekt Kiran naast zijn thuisland verschillende landen in Oost-Afrika, waaronder Ethiopië, Oeganda en Tanzania, waarmee zijn gastronomische bereik een flinke impuls krijgt.

Thirsty Work - vanaf 30 oktober elke woensdag en donderdag om 21.00 uur
In deze nieuwe serie worden een aantal persoonlijkheden achter de succesvolle en innovatieve wijn- en drankindustrie van Nieuw-Zeeland bezocht. In zeven afleveringen wordt van het drankenlandschap van Nieuw-Zeeland genoten. Daarbij komen niet alleen wijngaarden aan bod, maar ook winkels, supermarkten, brouwerijen en andere speciale plekken waar drank een belangrijke rol speelt.

Over 24Kitchen
24Kitchen is een crossmediaal foodlifestyleplatform. De tv-zender zendt 24 uur producties uit over voeding en de bereiding van het dagelijks eten en is een initiatief van FOX International Channels Benelux en Jan Dekker Holding. 24Kitchen is te zien in het basispakket van Ziggo, UPC, Caiway en Delta op kanaal 24, bij Digitenne van KPN op kanaal 23, bij Interactieve TV van KPN op kanaal 22 en Glashart Media op kanaal 247. Ook bij Multivisie TV is 24Kitchen te zien in het basispakket, op kanaal 19. Momenteel is de televisiezender in meer dan vijf miljoen huishoudens in Nederland te zien.