Zanger Stromae opent eerste liveshow ‘So You Think You Can Dance’ met ‘Papaoutai’

Zanger Stromae opent eerste liveshow ‘So You Think You Can Dance’ met ‘Papaoutai’

Geschreven door Pieter Jongsma

Na de eerste audities, de final auditions en de loodzware bootcamp in Sevilla, moeten de achttien finalisten nu alles wat ze in huis hebben laten zien aan de kijkers thuis. Aanstaande zondag 13 oktober beginnen de liveshows van ‘So You Think You Can Dance’ in een geheel nieuw decor.

De eerste liveshow wordt geopend met een live optreden van de snelst verkopende Belgische artiest Stromae met het bekende nummer ‘Papaoutai’. De dansers Tamara, Rowan, Sophie, Ricardo, Giovanni, Kris, Joey, Ellen, Jordy, Anneke, Johan, Ina, Liam, Tugba, Danny, Sarah, Redouan en Miguel zijn in een groepschoreografie van Roy Julen op dit nummer te zien. Stromae verovert momenteel Europa, maar ook Canada valt voor deze Belgische hitsensatie. Met zijn nieuwste single ‘Papaoutai’ heeft Stromae de nummer één positie veroverd in de charts in België, Frankrijk en Libanon en staat zijn single in Nederland op de tweede plaats.

Duo’s en dansstijlen
Voor het eerst in de geschiedenis van ‘SYTYCD’ is nu al bekend in welke duo’s en in welke dansstijl de dansers hun opwachting maken tijdens de eerste liveshow. Johan en Rowan dansen een Weense wals. Liam en Sophie, Redouan en Tamara en Jordy en Sarah laten zien of ze de stijl hip hop beheersen. Danny en Ellen dansen een jazz choreografie, Ricardo en Kris swingen met de Cha Cha, Giovanni en Ina dansen een jazz choreografie, Joey en Anneke gaan terug in de tijd met een disco choreografie en Miguel en Tugba zijn te zien in een moderne choreografie.

Vanaf nu gaan de topchoreografen van ‘So You Think You Can Dance’ iedere week aan de slag met de overgebleven dansers. Choreografen Roy Julen, Vincent Vianen, Steeve Austin, Koen Brouwers & Roemjana de Haan, Laurent Flament, Peter Bosveld & Ilse Lans, Yves Ruth, Percy Kruythoff en Isabelle Beernaert leren de dansers een verschillende dansstijl en choreografie aan. Ze gaan hierbij tot het uiterste, want alleen het allerbeste is goed genoeg.

Niet alleen de jury zal het optreden van de dansers beoordelen. Ook de kijker thuis mag wekelijks een stem uitbrengen op hun favoriete koppel. De drie koppels met uiteindelijk de minste stemmen moeten strijden in het onderdeel ‘dance for your life’, waarin de dansers de jury in hun eigen solo moeten overtuigen dat ze bij de meest favoriete dansers horen. Dit seizoen is het alleen mogelijk om een stem uit te brengen via sms.

Op zondag 1 december gaat de meest favoriete danser(es) naar huis met de felbegeerde hoofdprijs: de titel ‘Meest favoriete danser 2013 van de Lage Landen’, een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro.

Welke koppels weten de jury en het publiek aanstaande zondag te overtuigen met hun performance en welke dansers moeten zich bewijzen in de herkansing van de eerste liveshow van ‘So You Think You Can Dance’?

Uitzending
‘So You Think You Can Dance’, iedere zondag om 20.00 uur, RTL 5