Hoofdrol voor Louis Talpe in tweede Vlaamse serie

Hoofdrol voor Louis Talpe in tweede Vlaamse serie

Geschreven door Pieter Jongsma

Louis Talpe is niet met een, maar met twee Vlaamse series in de weer. Dat de acteur in De Ridder speelt, was al bekend. Talpe vertelt zaterdag aan De Telegraaf dat hij nog een aanbod uit België heeft gehad. Om welke serie het gaat, mag Talpe echter nog niet zeggen.

"Ik kan wel zeggen dat ik dit aanbod zo geweldig vond, dat ik mede daardoor ben gestopt met GTST." Talpe was ruim een jaar als Mike Brandt te zien in de populaire Nederlandse soap. Zijn personage overleefde de veelbesproken zomercliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden echter niet. Mike viel te pletter bij een sprong uit een vliegtuig nadat zijn parachute onklaar gemaakt was. "Maar de kijkers hebben geen lijk gezien he, het blijft een soap", grapt Talpe over een eventuele terugkeer.

Die zit er volgens de 32-jarige Vlaming echt niet in. "Ik ben er op mijn eigen verzoek, na achttien maanden, uitgeschreven. Het was tijd om verder te gaan. Weer nieuwe dingen doen." Een van die nieuwe dingen is dus de Vlaamse tv-serie waar Talpe nog niet veel over los mag laten. "Hierin kan ik veel leren van ervaren acteurs die tegenspel bieden en natuurlijk de regisseur", vertelt Talpe.

De Vlaming is blij dat er veel werk op zijn pad komt. Naast de series in België speelt hij ook in Verliefd op Ibiza, dat later deze maand bij SBS6 te zien is. "Ik ben ambitieus, wil mezelf steeds verbeteren en nieuwe dingen proberen. En het feit doet zich nu voor dat de aanbiedingen zich opstapelen. Niet alle goede acteurs hebben werk op dit moment. Ik ben bevoorrecht."

Door: Novum