Ponticorvo wint Because I am a Girl: Knock-out

Ponticorvo wint Because I am a Girl: Knock-out

Geschreven door Pieter Jongsma

Laura Ponticorvo heeft de boksfinale Because I am a Girl: Knock-out gewonnen. De realityster versloeg in de finale actrice en presentatrice Vivienne van den Assem. Ook Zarayda Groenhart en Jasmine Sendar stonden voor het goede doel in de boksring.

De vier dames vroegen met de bokswedstrijden aandacht voor meisjes in ontwikkelingslanden. "Het was een aangrijpend avontuur", blikt Ponticorvo terug in een verklaring. Because I am a Girl: Knock-out is een initiatief van Plan Nederland en muziekzender MTV. "Vrijwillig klappen uitdelen en incasseren gaat tegen mijn natuur in."

Ponticorvo, Van den Assem, Groenhart en Sendar kozen ieder een obstakel waar meisjes in ontwikkelingslanden mee te maken krijgen en gingen daarmee de strijd aan. Ponticorvo knokte tegen kindhuwelijken. "Jonge meisjes die uitgehuwelijkt worden, dat vind ik vreselijk. Toen ik in de ring stond, dacht ik: ik kan tenminste terug slaan, die meisjes niet."

Ponticorvo, die eerder te zien was in de programma's Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde en Sterren Dansen op het IJs, is blij met de winst. "Ik sta bekend als een lief meisje, maar ik heb laten zien dat ik een winnaarsmentaliteit heb."

Omdat Ponticorvo gewonnen heeft, mag ze in Zambia projecten van Plan Nederland gaan bezoeken. De jury, waarin onder meer oud-bokser Esther Schouten zat, roemde de realityster om haar vechtersmentaliteit en mentale weerbaarheid. De finale van Because I am a Girl: Knock-out wordt op 18 oktober uitgezonden door MTV.

Door: Novum