Tilburgs multitalent centraal in nieuwe realityserie ‘Roy Donders: stylist van het Zuiden’

Tilburgs multitalent centraal in nieuwe realityserie ‘Roy Donders: stylist van het Zuiden’

Geschreven door Pieter Jongsma

In bepaalde kringen is Roy Donders al een grote ster, maar vanaf vanavond maakt heel Nederland kennis met dé stylist voor vrouwen uit volksbuurten en van woonwagenkampen. In de realityserie ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ gunt het Tilburgse multitalent de kijker een blik in zijn eigen wereld, die aan elkaar hangt van glitters, steentjes en pailletten.

Roy heeft een eigen kledingwinkel annex kapsalon in de beruchte Tilburgse volkswijk Broekhoven. Vrouwen uit het hele land komen hier naartoe voor een sexy panterjurkje of een huispak bezaaid met glitters en pailletten. Gewapend met zijn krultang en talloze bussen haarlak tovert de stylist de haren van de dames om tot ingenieuze kapsels met harde krullen, wafeltjes of opgestoken kunstwerkjes. Daarnaast organiseert hij goedbezochte kledingparty’s door heel Nederland en treedt hij graag op als zanger.

De ondernemende stylist kan zijn glitterimperium uitsluitend runnen door de onafgebroken steun van zijn familie. Werk en privé lopen dan ook naadloos in elkaar over. Moeder Nel en zus Rian helpen Roy in zijn carrière. Nel maakt haar thuiswonende zoon ’s ochtends op tijd wakker zodat hij geen gat in de dag slaapt en zorgt voor een heerlijk ontbijt van frikadellenbroodjes.

Rian brengt de kledingverzendingen van haar broer naar het postloket van de Jumbo, de winkel die tevens haar persoonlijke catwalk is. Als grote zus ’s ochtends een nieuw huispak aanheeft naar de supermarkt kan Roy ’s middags de eerste bestellingen verwachten van mensen die dezelfde outfit als ‘ons Rian’ willen hebben. Vader Frans treedt op als oppas van Roy’s verwende hondje Paris en helpt bij klusjes waar twee rechterhanden voor vereist zijn. Tenslotte zijn daar nog opa en oma, waar zowel Roy als Rian dagelijks even te vinden is. Naast zijn familie zijn er de talloze vriendinnen die graag de handen uit de mouwen steken voor hun gypsy stylist.

Roy heeft een mooi leven zo, maar toch gaat er het een en ander veranderen. Zo wil hij zijn eigen huispakkenlijn opzetten. Natuurlijk met een Roy Donders-signatuur, dus: bling bling, steentjes en pailletjes. “Want ik ga echt niets maken zonder steentjes”, aldus Roy. En dan komt er nog een grote verandering aan: Roy gaat eindelijk onder moeders vleugels vandaan door naar een eigen woning te verhuizen. Uiteraard gaat hij niet ver weg, want verhuizen uit zijn vertrouwde buurt, waar hij elk hoekje, steegje en tegeltje kent, is ondenkbaar voor deze family man en rasechte Tilburger.

‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ is een productie van Pieters Produceert.
‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ vanaf vanavond, wekelijks tussen 21.30 en 22.30 uur, RTL 5