Cornald Maas en Jan Smit commentatoren Eurovisie Songfestival 2014

Cornald Maas en Jan Smit commentatoren Eurovisie Songfestival 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

Cornald Maas en Jan Smit verzorgen namens de nieuwe fusieomroep AVROTROS het commentaar tijdens de 59ste editie van het EUROVISIE SONGFESTIVAL in Denemarken. Tijdens de halve finales op dinsdag 6 en donderdag 8 mei en de finale op zaterdag 10 mei 2014 komt het duo live vanuit de B&W Hallerne Arena in Kopenhagen de Nederlandse huiskamers binnen.

Songfestivalkenner Cornald Maas over zijn terugkeer op de commentator-stoel: “Ik ben er oprecht verheugd over dat ik opnieuw de kans krijg om na een korte time-out in de Eredivisie te spelen en het commentaar te verzorgen. En ik zie uit naar de samenwerking met Jan: hij als de onbevangen muziekkenner die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, ik als de doorgewinterde songfestivalkenner”.

Ook Jan Smit kijkt weer uit naar het liedjesfestijn: “Ik heb er ongelooflijk veel zin in en kijk uit naar een fijne samenwerking met dé Songfestival-expert van Nederland. Cornald en ik vormen een prachtig AVROTROS-duo!

Daniël Dekker, die het commentaar de voorgaande jaren samen met Jan Smit verzorgde, blijft nauw betrokken bij het EUROVISIE SONGFESTIVAL. Zo komt onder andere zijn radioprogramma GOUDEN UREN van 5 t/m 9 mei live vanuit de Deense hoofdstad.

AVROTROS maakt op maandag 25 november tijdens een presentatie in de Wisseloord Studio’s de inzending voor het EUROVISIE SONGFESTIVAL 2014 bekend.