Legendarische discozanger George Mccrae vanavond in Avro´s Join The Beat

Legendarische discozanger George Mccrae vanavond in Avro´s Join The Beat

Geschreven door Pieter Jongsma

Grondlegger van de disco en Grammy-winnaar George McCrae werkt vanavond mee aan de nieuwe track van het AVRO-muziekprogramma Join the Beat.

In 1974 boekte de zanger succes met zijn hit ‘Rock your baby’, dat in ruim 82 landen de nummer 1 plek wist te veroveren. De bekende uithaal van McCrae wordt toegevoegd aan de track van vanavond. Leona Philippo en Dennis Weening nemen plaats op de bank bij presentator Gerard Ekdom en leveren ook een bijdrage aan de song, eveneens als de meest bijzondere muzikale inzendingen die deze week zijn ingestuurd. Met al deze ingrediënten componeert Sven Figee vanavond het nieuwe nummer ‘My Baby Beau’.

 

In Join the Beat geeft presentator Gerard Ekdom heel Nederland de kans om onderdeel te zijn van een echte hit. Hij doet dit samen met muziekproducers Tjeerd Oosterhuis en Sven Figee, die elkaar wekelijks afwisselen en de uitdaging aangaan om van een ‘kale’ beat  een echte hit te maken. Elke week verspreidt de producer een nieuwe basisbeat waarbij heel Nederland online en via 3FM wordt opgeroepen een bijdrage in te zenden. Kijkers kunnen van alles inzenden; van professionele zang en muziek uit bijzondere instrumenten tot geluiden die op een merkwaardige of grappige manier tot stand komen. De producer in de studio maakt met behulp van alle uitgekozen inzendingen wekelijks een compleet nummer. Inzenden van muziek- en geluidsfragmenten en het downloaden van de beat kan via jointhebeat.avro.nl.

 

Publiek kan zich voor het bijwonen van opnames aanmelden via: http://go.3fm.nl/jointhebeat/bijwonen. De opnames vinden elke zondagmiddag plaats in MuzyQ in Amsterdam.

‘Join the Beat’ wordt geproduceerd door SNP Media.
Join the Beat, iedere maandag om 21.25 uur bij de AVRO op Nederland 3.