Miss Montreal en Racoon in laatste Toppop3

Miss Montreal en Racoon in laatste Toppop3

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond presenteert Gerard Ekdom alweer de laatste Toppop3 van dit seizoen. In deze speciale
aflevering zijn er live optredens van de mannen van Racoon en Miss Montreal. 
Daarnaast de spannende ontknoping van de Top Popkenner. Sinds aflevering 8 was Nirvana-fan Dennis Weening de enige die het maximum van 20 punten behaalde. Hij leek ongeslagen te blijven, tot vorige week ook Beatles-fan Dave von Raven 20 punten wist te scoren. Wie mag zich uiteindelijk de Top Popkenner van het Jaar noemen? 

De Zeeuwse band Racoon maakte dit jaar het themanummer voor 3FM Serious Request. In de Toppop3 studio spelen ze de titeltrack ‘Shoes of Lightning’. Een prachtig nummer dat al voor de start van de inzamelingsactie een hit is geworden.

Ook is Miss Montreal te gast in de studio. Het meisje van de Slankie smeerkaas reclame, zo werd Sanne Hans bekend bij het grote publiek. In 2008 brak ze definitief als Miss Montreal door met het nummer ‘Just a Flirt’. Sindsdien scoort ze hit na hit en is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Ook Miss Montreal heeft een titelsong voor haar rekening genomen. Voor de SBS6 reallife soap Utopia schreef zij ‘Say Heaven Say Hell’.

André van Duin hangt zijn grote held in de Hall of Fame en popmuziek-expert Leo Blokhuis geeft weer muziekles. Ook in deze laatste aflevering duikt presentator Gerard Ekdom in zijn platenkast en vliegt hij in vogelvlucht door de Mega Top 50.