Britt & Ymke als reisleidsters aan de bak in Blanes

Britt & Ymke als reisleidsters aan de bak in Blanes

Geschreven door Pieter Jongsma

Britt en Ymke hebben al enige tijd het gevoel dat zij iets hebben gemist in hun jonge jaren. Daar waar hun vriendinnen op 17-jarige leeftijd naar Blanes of Lloret de Mar gingen voor een ontspannen feestvakantie, ging Ymke naar de kunstacademie en begon Britt aan haar tv-carrière. Om dit avontuur alsnog aan te gaan, zijn de dames afgelopen zomer afgereisd naar het Spaanse Blanes, dé feestbestemming voor jongeren. In de zesdelige realityreeks ‘Britt en Ymke aan de Bak in Blanes’, die vanaf dinsdag 7 januari is te zien bij RTL 5, dompelen zij zich drie weken lang in het feestgedruis op een overvolle jongerencamping.

Maar Britt en Ymke zijn geen zeventien jaar meer en zijn eigenlijk te oud voor zo’n vakantie. Daarom gaan zij aan de slag als reisleidsters voor een reisorganisatie. Na aankomst blijkt al snel dat er veel van hen wordt gevraagd. Zij moeten niet alleen in een tentje tussen de jongeren slapen, ze moeten ook nog verplicht in een bedrijfsoutfit rondlopen. Na aankomst krijgen ze een snelcursus in ‘hoe word ik reisleidster’ terwijl de bus vol jongeren al onderweg is. Zodra de jongeren er zijn, moeten zij zich professioneel en hulpvaardig opstellen en voor elk probleem een oplossing zoeken. En dat onder het strenge toezicht van hun baas op de camping, Roy.

Britt en Ymke hebben zich behoorlijk verkeken op dit avontuur en komen zichzelf meermaals tegen. Zo is Britt doodsbang in de tent en vertikt zij het om telkens die bedrijfsoutfit aan te trekken. Ymke zit er al snel doorheen en barst in tranen uit wanneer zij beseft dat zij voorlopig vastzit aan de drukte van de camping. Hoe brengen de dames hun verblijf tot een goed eind en zorgen zij ervoor dat de jongeren een onvergetelijke vakantie hebben?

Uitzending
RTL 5, wekelijks, vanaf dinsdag 7 januari, om 20.30 uur