Britse invasie in nieuw seizoen ‘America’s Next Top Model’

Britse invasie in nieuw seizoen ‘America’s Next Top Model’

Geschreven door Pieter Jongsma

Het nieuwe seizoen van ‘America’s Next Top Model’, vanaf maandag 13 januari met dubbele afleveringen te zien bij RTL 5, kent een internationale twist. Dit keer bestaat het deelnemersveld maar voor de helft uit Amerikaanse meisjes. De andere helft deed eerder mee aan ‘Britain’s Next Top Model’ en maakt nu de grote oversteek om te kijken of ze kunnen concurreren met de models to be uit de Verenigde Staten. De veertien meiden strijden om de gewilde titel ‘America’s Next Top Model’, een modellencontract, eenfashion spread in Vogue Italia en een contract met een groot cosmeticamerk.

Tyra Banks is uiteraard weer de presentatrice van ‘America’s Next Top Model’, dat door haar zelf werd bedacht. Daarnaast is zij voorzitter van de jury die verder bestaat uit fashion author Kelly Cutrone en de beroemde fotograaf Nigel Barker. Jay Manuel maakt wederom zijn opwachting als creative director en Miss J. Alexander is net als in eerdere seizoenen te zien als catwalkcoach. De jury krijgt wekelijks versterking van een gastjurylid. Dit seizoen zijn dat onder anderen zangeres Kelly Osbourne, realityster Kris Jenner, tv-presentatrice Cat Deeley en model Beverly Johnson.

In de eerste aflevering ontdekken de zeven Amerikaanse deelneemsters dat ze het moeten opnemen tegen zeven buitenlandse meiden die bovendien al ervaring hebben met de modellenwedstrijd. Al snel wordt duidelijk dat de Amerikaanse meiden ook een voordeel hebben: ze zijn namelijk in hun thuisland.