BNers trappen Smaken Verschillen af bij Net5

BNers trappen Smaken Verschillen af bij Net5

Geschreven door Pieter Jongsma

Binnenkort start het derde seizoen van Smaken Verschillen bij Net5. In dit dagelijkse programma draait alles om het organiseren van het meest smakelijke en vermakelijke etentje in eigen huis. Vijf amateurkoks rouleren een week lang als gastheer of –vrouw en beoordelen elkaars diner.

De eerste twee weken zetten BN’ers de voordeur van hun huis open, onder wie Saar Koningsberger, Geert Hoes en Fajah Lourens. Maar ook Emile Ratelband die geen vlees, vis, alcohol of zuivel consumeert. Wat maakt hij klaar en hoe woont de entertainer? Smaken Verschillen is vanaf maandag 24 februari elke werkdag om 19.55 uur te zien bij Net5.

In Smaken Verschillen koken vijf amateurkoks een week lang voor elkaar. Om de beurt zijn zij gastheer of –vrouw en moeten ze bij hen thuis een driegangen maaltijd op tafel zetten. Ze worden die dag gevolgd vanaf de allereerste voorbereidingen tot aan het uitzwaaien van hun gasten. Aan de hand van de invulling van de avond geven de vijf amateurkoks elkaar cijfers. Niet alleen de culinaire kunsten zijn belangrijk, ook de aankleding en gezelligheid tellen mee. Aan het eind van de week wordt duidelijk wie van de vijf de hoogste cijfers heeft behaald en zich de beste gastheer of –vrouw van de week mag noemen.

Bekende gezichten trappen af
Tien BN’ers trappen de nieuwe reeks van Smaken Verschillen af en geven een kijkje in hun huis. In de eerste week zijn dit: Fajah Lourens, Tony Wyczynski, Kimberley Klaver, Judith de Klijn en Emile Ratelband. De vijf pakken het etentje geheel op hun eigen manier aan. Zo gaat Fajah op de Surinaamse tour met te weinig servies, verrast Tony iedereen met zijn creativiteit en kookt Kimberley het liefst met biologische producten. Judith zet op haar beurt vol in op het prikkelen van de smaakpapillen en Emile bereidt een wel erg interessante maaltijd voor zijn gasten. Wie van hen geeft het meest smakelijke en vermakelijke etentje?

Ook de tweede week laten vijf BN´ers zich van hun beste culinaire kant zien. Saar Koningsberger, Geert Hoes, Chimène van Oosterhout, Jeffrey Wammes en Joey Spaan proberen elkaar te imponeren met hun kookkunsten en gastvrijheid. Na deze eerste twee weken nemen amateurkoks uit het hele land het stokje over.

Smaken Verschillen is vanaf maandag 24 februari elke werkdag om 19.55 uur te zien bij Net5.