Checkpoint viert feest met 100e aflevering

Checkpoint viert feest met 100e aflevering

Geschreven door Pieter Jongsma

Morgen (zaterdag 1 februari) viert het populaire EO-kinderprogramma Checkpoint feest met de 100e aflevering in een nieuw seizoen. Na deze aflevering van Checkpoint krijgen de kijkers de gelegenheid voor een live chatsessie met presentator Klaas van Kruistum en testteamleden Tom en Luara.

Vanaf 11 januari zendt Checkpoint inmiddels haar achtste seizoen uit.

Live chatsessie
Vanaf 9.55 uur kunnen Checkpoint-fans via http://live.neos-webcast.nl/zapp/videochat/ live chatten met presentator Klaas van Kruistum en Checkpointtestteamleden Tom en Luara.

Best of Checkpoint
Daarnaast kunnen kinderen via eo.nl/checkpoint hun meest favoriete fragmenten kiezen van de afgelopen 100 afleveringen voor een speciale 'Best of Checkpoint'-compilatie.

Achtste seizoen en vervolg
Zaterdag 11 januari startte Checkpoint een nieuw – inmiddels achtste – seizoen met een Checkpoint Fan Event in CineMec Ede. 1.000 enthousiaste fans zagen daar de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen en ontmoetten het Checkpoint-testteam. En Checkpoint gaat door! In het najaar volgt seizoen 9 en in het voorjaar van 2015 seizoen 10.

Checkpoint
Checkpoint is een testprogramma voor échte jongens en stoere meiden. De testen worden opgenomen in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Die loods is de testruimte waar presentator Klaas van Kruistum samen met een team van stoere jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert. Een leerzaam programma met een knipoog.

Prijzen
Dat Checkpoint populair is mag duidelijk zijn. Het kinderprogramma werd in 2012 en 2013 genomineerd voor de Gouden Stuiver, prijs voor het beste kinderprogramma. Checkpoint won in 2012 de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse 2012 in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar) en de Cinekid publieksprijs 2012 (Kinderkastprijs). Ook won presentator Klaas van Kruistum de MediaSmarties Award 2012 voor favoriete mannelijke presentator onder kinderen.