Kleine Babys, Grote Zorg terug bij SBS6

Kleine Babys, Grote Zorg terug bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 3 maart volgen we de allerkleinste patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Het nieuwe seizoen van Kleine Baby’s, Grote Zorg geeft een intieme kijk in het speciale geboortecentrum van het ziekenhuis. Kleine Baby’s, Grote Zorg is vanaf 3 maart om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Per jaar bevallen 2800 vrouwen in het geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Veel van deze vrouwen hebben speciale zorg nodig bij de geboorte van hun kind. Dit kan onder andere gaan om baby’s met een groeiachterstand of veel te vroeg geboren baby’s. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis volgen we het wel en wee van de patiëntjes, ouders en het ziekenhuispersoneel tijdens deze bijzondere, mooie en moeilijke momenten.

Aflevering 1
In de eerste aflevering volgen we de kleine Gwen op de afdeling neonatologie waar te vroeg geboren baby’s worden opgevangen. Zij kwam ter wereld na een zwangerschap van slechts 23 weken en 6 dagen en is daarmee één van de jongste baby’s ooit opgenomen op de intensive care. Voor haar ouders is dit het begin van een angstige en onzekere tijd, waarin zij geen moment van hun dochters zijde wijken. Zij worden bijgestaan door het medisch- en verpleegkundig personeel, dat met behulp van de modernste technieken vecht voor het leven van de kleine Gwen.
Op de afdeling verloskunde maken we kennis met de aanstaande ouders Alice en Corné. Alice is 38 weken zwanger en is opgenomen omdat ze bij de geboorte van haar dochtertje specialistische zorg nodig heeft. Haar ongeboren baby heeft een ernstige groeiachterstand, daarom is besloten dat verloskundige Joëlle de bevalling vandaag gaat inleiden. De bevalling heeft een goede start, totdat de weeën te heftig voor de baby worden en de gynaecologen besluiten in te grijpen.

Kleine Baby’s, Grote Zorg
Vanaf 3 maart 2014 bij SBS6