De Kijkersraad: Pieken op het juiste moment
Bron: RTL / Shotbysud

De Kijkersraad: Pieken op het juiste moment

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

In aflevering vijftien was het alweer tijd voor de laatste immuniteitsproef! Dit betekent dat het einde van dit seizoen jammer genoeg in zicht is. De laatste immuniteitsproef betekent natuurlijk de laatste Eilandraad van dit seizoen. Daarom is het winnen van deze proef en daarmee immuniteit belangrijker dan ooit! Vooral voor de deelnemers die niet in het bezit zijn van een immuniteitsmunt.

Zowel Willem als Mark zijn in het bezit van een immuniteitsmunt en lijken daarmee gegarandeerd veilig te zijn voor een plek in de halve finale. Bovendien hoeft de winnaar van deze immuniteitsproef zich ook geen zorgen te maken tijdens de Eilandraad. De winnaar is namelijk verzekerd van een plek in de halve finale. De strijd gaat tussen twee groepen: Guido, Floris en Mark tegen Jochen, Willem en Ilse.

Pieken

De proef is vrij eenvoudig: het losmaken van knopen, een brug bouwen met planken, balanceren met een balletje en vervolgens een schuifpuzzel maken. Het uit de knoop halen van het touw lijkt voor de meeste deelnemers geen probleem te zijn. Behalve voor Floris en Ilse. Guido gaat daarentegen als een speer.

Guido moest tot nu toe genoegen nemen met een tweede plek, maar dit keer lukt het hem eindelijk om de winst binnen te slepen. Guido piekt op het juiste moment! Terwijl Ilse enorm baalt, aangezien zij de verliezer van deze proef is. Guido mag zoals inmiddels wel bekend is twee deelnemers meenemen naar Winnaarseiland. Natuurlijk kiest hij voor Floris en Mark. Ik had ook niet anders verwacht.

Guido hoopt natuurlijk dat hij eten meekrijgt naar Winnaarseiland, maar komt echter van een koude kermis thuis. Dit keer krijgen ze namelijk geen maaltijd, maar een spa pakketje mee naar Winnaarseiland. Misschien nog wel belangrijker: Guido mag beslissen tegen wie Ilse moet duelleren. Hij besluit dat Jochen en Ilse voor de laatste keer het duel met elkaar mogen aangaan.

Schaakspel

Beide groepen zijn dus gescheiden van elkaar en kunnen daarom in alle rust met elkaar bespreken hoe ze de Eilandraad gaan aanpakken. Zowel Mark als Willem zijn bereid om hun munt aan een groepsgenoot te geven, maar daar willen hun groepsgenoten niks van weten. Tenminste dat lijkt zo. Willem is een schaakmeester en is daarom druk bezig om een meest gunstige tactiek voor zijn groep te bedenken. Want tuurlijk staat hij volgende week het liefst met zijn groepje in de halve finale.

De laatste Eilandraad van dit seizoen wordt dus alles behalve saai! Er wordt gevraagd of iemand in het bezit is van een immuniteitsmunt en deze wilt inzetten. Tuurlijk is het geen verrassing voor ons dat Mark een munt heeft. Maar dan komt er plotseling een twist. Ilse geeft ook aan dat ze in het bezit is van een munt en daar gebruik van gaat maken.

Het blijkt dat Willem het geniale brein achter deze meesterzet is. Hij is namelijk zo dapper geweest om zijn munt af te staan aan Ilse. Respect Willem! Lange tijd zijn er alleen maar stemmen op Ilse en Mark, maar deze komen te vervallen. Uiteindelijk is het Floris die de Expeditie vlak voor de halve finale moet verlaten. Het belooft dus nog een spannende halve finale te worden. Ik kan niet wachten!

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!