Echtelijke post: Waarom mag ik niet naar de Costa Brava?
Bron: RTL

Echtelijke post: Waarom mag ik niet naar de Costa Brava?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Malou en Sarath,

Kom ik verdorie tóch eerst weer bij jullie uit en niet bij een net getrouwd koppel. Niet dat jullie al zo lang getrouwd zijn, maar bij jullie gebeurt nogal wat zeg. Het begint al in de bruidssuite. Na uitleg van je Tinkelbel tattoo waar je hubbie wel van schrok omdat het staat voor ‘alleen reizen’ en hij écht wel mee wil, wordt het tijd om te kijken waar jullie huwelijksreis naar toe gaat. 

Jullie gaan naar Lapland en veel mensen zouden gráág in jouw plaats gaan Malou. Maar jij loopt alleen te mopperen en te klagen dat je liever naar de zon was gegaan en dat laat je ook duidelijk merken. Leuk voor Sarath, die negatieve houding van je. Hij heeft er namelijk wél zin in!

Heb je wel eens gehoord van een gegeven paard? Die kijk je namelijk niet in de bek.(ja ik weet het, een paard heeft een mond) Ik vind het nogal ondankbaar en ik ga er even van uit dat je dit niet zelf hoefde te betalen. Je hebt er zélfs niet eens bij stilgestaan dat je niet naar de zon zou gaan en dat wordt dus shoppen op het vliegveld zodat je niet een van je twee leggings aan hoeft te doen.

In je Pokémon sweater en je trainingsbroek kom je aan in Finland en gelukkig heb je je negatieve houding in Nederland achter gelaten. Ik moet zowaar om jullie lachen als jullie bij de receptie staan en de uitleg over de Noorderlicht app aanhoren. Nee Sarath, er gaat geen alarm als er een eland jullie iglo in dendert. Het alarm gaat ook niet af als er een bosbrand is. Je zit in Lapland Sarath en niet in Griekenland of Australië. Het Noorderlicht, weet je wel? Als de lucht zo mooi verkleurt, dan gaat het alarm af en er is geen ‘risk’ Malou als je het alarm mist. Je mist hoogstens het Noorderlicht.

Jullie diner wordt zelfs ín de iglo gebracht en na een ‘fine evening’ van jouw kant Malou (cursus Engels is geen overbodige luxe voor jullie) gaan jullie gezellig aan tafel. Nou ja gezellig. Vooral je mond houden Sarath, want je vrouw praat niet zoveel tijdens het eten. Liever gewoon helemáál niet en jij praat wel héél erg veel vindt Malou. Gelukkig snap jij de hint meteen en ik moet wel lachen om je opmerking ‘ik word al moe van mezelf’.

Lieve Sarath, jij wordt happy wakker en gelukkig heeft je vrouw geen last van je gehad. Lucky you! Je ‘happy’ gevoel wordt wreed verstoord als Malou een boekje open doet over hoe ze écht over jullie huwelijk denkt. Jij denkt dat alles goed zit en hebt géén idee wat er in het hoofd van je vrouw omgaat, maar daar geeft Malou héél snel duidelijkheid over.

Op de allereerste dag vind ze het nodig om aan te geven dat ze meer ruimte wilt. Op zich snap ik dat en het is ook heel eerlijk dat je het gewoon bespreekt. Maar op dag 1 beginnen over ‘ik voel het niet’, dat vind ik wel bijzonder. Hoezo moet je ‘het’ voelen op de eerste dag?

Lieve Sarath, hoe respectvol ben jij. Jij waardeert haar openheid, maar de eerste tik is uitgedeeld en daar blijft het niet bij, maar jij houdt hoop Sarath en ik vraag me af of dat nog terecht is. 

Malou zit namelijk in haar superstrakke roze legging op een rotsblok te bellen met haar vriendin die ook nog eens gaat bevestigen wat ze denkt. Ik denk dan meteen ‘mens je zou het advies moeten krijgen om er júist voor te gaan in plaats van na 2 dagen de handdoek in de ring te gooien’. Dit is niet eerlijk richting jou Sarath en ik heb met je te doen.

Hoe kun je nou verwachten dat je na 2 dagen knots verliefd op iemand bent die je 48 uur daarvoor nog nooit gezien had. Je valt in je eigen valkuil Malou en je had het bij de intake al aangegeven. Je gooit de deur dicht, voordat je hebt onderzocht wat er achter die deur zit. En dan kun je tranen laten vloeien en zeggen dat je het zó vervelend vindt voor Sarath en dat je graag in zijn flow mee was gegaan, maar als je geen enkele moeite doet, dan komt er nooit een flow voor je en blijf je verder kabbelen.

Je zegt letterlijk: “Dit is niet mijn toekomstige man.” Nee dat klopt. Sarath IS je man al en je dealt er maar mee en je haalt het beste er maar uit! Erg egoïstisch om na twee dagen te zeggen ‘ik ben niet verliefd op je en dat word ik ook niet’. Je zegt letterlijk (een beetje overdreven) ‘IK HOU VAN HEM. Doe normaal! Je houdt van hem maar je gooit de deur dicht?

Soms gaan dingen niet zo zoals jij dat graag wilt en moet je wat water bij de wijn doen. Geef Sarath een kans en kijk wat er ontstaat. Als er na afloop van het experiment nog steeds niets is, dan heb je er in ieder geval alles aangedaan en dat is nu zéker niet het geval!

Ik hoop dat Anne nog iets kan repareren, maar als de wil er niet is, dan is het trekken aan een dood paard. Ontzettend sneu voor jou Sarath. Ik heb moeite met je tranen. Doe een stapje terug, uit je iets minder duidelijk, lees: verstikkend en dan gewoon hopen dat er nog iets ontstaat.

Hopelijk heeft het gesprek met Anne jullie geholpen, ga er op uit en denk niet zoveel na. STOP met denken en geniet en als Malou praatjes krijgt, dan werkt 1x voorover met haar tetter in de sneeuw misschien verkoelend. Overigens... dat mág gewoon in een sneeuwgevecht! Have fun alle twee!

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!