Echtelijke post: Als je haar maar goed zit!
Bron: RTL

Echtelijke post: Als je haar maar goed zit!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve mannen,

Jullie hebben alle twee een lange relatie gehad van vele jaren en ga er dan maar aanstaan om nog een keer opnieuw te beginnen. Jullie doen dat gewoon en jullie zijn het laatste koppel waar we kennis mee gaan maken.

Compleet ‘out of the box’ ga jij Erik voor het roze pak met de lichtblauwe stropdas. Gerben gaat contra alsof het is afgesproken. Dat zal waarschijnlijk ook wel zo zijn. Ik  kan me niet voorstellen dat de programmamakers hier geen invloed op hebben. Het zal je gebeuren dat jij in het roze gaat en Gerben komt aanzetten in het groen. Alhoewel tegenwoordig kan alles!

Terwijl jij Gerben aan het snuffelen bent in glazen potten, vertelt je zus dat je gaat trouwen. Je wordt er emotioneel van, wat ik snap als je besodemieterd bent in je vorige relatie van bijna 20 jaar! Ook je ouders pinken de nodige traantjes weg als ze het goede nieuws horen. Jij knalt de champagnefles open, het stucwerk komt zo ongeveer naar beneden en moeders mag meteen de hele woonkamervloer dweilen.

Over je kapsel hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken. Je komt uit een échte kappersfamilie, dus dat komt wel goed. Als het een match is tussen jullie, dan zit Erik ook gebakken met zijn ‘ik-zwier-al-mijn-haar-naar-links-kuif’. Dat is alvast ter voorbereiding op de toekomst. Ik voel een ‘matje bovenop’ aankomen over een aantal jaren, dus vooral niet te veel voorover buigen tegen die tijd!

Relatiecoach Anne omschrijft jou Erik als een man met een masker. Een masker van zelfverzekerdheid. Ik ben het daar hélemaal niet mee eens. Ik vind het eerder een masker, voor zover je van een masker kunt spreken, van ónzekerheid. Maar wie ben ik? In ieder geval géén expert op gebied van relaties. Ik ben namelijk net als jullie ook erg honkvast.

Gerben, hoor ik jou nou ergens zeggen dat jouw kuif een haarstukje is? Hoe kunstig is dát vastgemaakt en hoe gaat dat dan ‘s nachts? Doe je dat haarstukje uit? Net als een kunstgebit zeg maar? Of is het ‘slaap bestendig’? Als je het haarstukje op je nachtkastje legt, wordt het wel een afknapper Gerben. 

Erik wees lief voor Gerben. Hij is enorm gekwetst in een eerdere lange relatie en zijn zelfbeeld is ook niet best. Zijn eigen woorden, niet de mijne. Gerben is namelijk vele kilo’s zwaarder geweest en in zijn hoofd is hij dat nog. Serieus? Ik zie een strak lijf in een práchtig pak, maar wat in je koppie zit haal je er niet zo maar uit.

Je geeft bij seksuologe Eveline aan dat je een open boek bent, makkelijk te lezen maar dat je af en toe wel een bladzijde overslaat. Je partner hoeft niet élke bladzijde te lezen. Mensen hoeven niet altijd alles te weten. Ik hoop dat je met Gerben wel alles (wat belangrijk is) kunt delen.

En dan komt er een onverwachte twist. Jullie blijken elkaar te kennen. Nou ja ‘kennen’, jullie hebben al een keer met elkaar gedate. Gedragsbioloog Patrick van Veen vindt het alleen maar positief dat jullie eerder al de nodige aantrekking voelden tot elkaar. Ook mijn favo BABS Soraya vindt er wel wat van en ze hoopt dat jullie niet wegrennen als jullie elkaar zien staan.

Maar niets is minder waar. Het is maar goed dat Gerben stevig in zijn schoenen staat, want ik zie je in zijn armen vallen en dat tot 2 keer toe. Je ‘vingert’ Gerben zo ongeveer naar je toe Erik en het ziet er heerlijk knullig en jongensachtig uit.

Ijdel zijn jullie alle twee écht wel want die ‘kuif’ van jullie krijgt de nodige aandacht. Ik ben dan zó benieuwd hoe warrig die er uit zien als jullie net wakker worden. Dat gaan we denk ik snel zien, want het duurt niet meer lang voordat jullie voor de eerste keer wakker worden naast elkaar. Althans ik dénk dat het na die eerste date niet tot dat punt gekomen is... tóch?

Jullie zijn twee ‘zorg-mannen’ en ik hoop oprecht dat jullie heel goed voor elkaar gaan zorgen! Ik wens jullie veel geluk, plezier en alles wat jullie nodig hebben in jullie huwelijk. Gewoon goed luisteren naar de 5 tips van oma en dan komt het goed!

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!