Echtelijke post: Hallo Goegel, lampen uit! Joehoe, doe die lampen uit. Stik er toch in!
Bron: RTL

Echtelijke post: Hallo Goegel, lampen uit! Joehoe, doe die lampen uit. Stik er toch in!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Lieve Gerben en Erik,

Toen dit seizoen begon en ik hoorde dat jullie elkaar al een keer hadden gezien tijdens een date, dacht ik meteen dat het een dikke vette ‘bingo’ zou worden maar al snel sloeg bij mij te twijfel toe. Ik zag jou Erik voor het altaar wel héél theatraal om de nek van Gerben vliegen. Het is maar goed dát Gerben er stond anders was je met je snufferd ter aarde gestort.

Wat maakt het voor jou zo ongemakkelijk Erik? Gerben snakt echt naar een knuffel en een kus en dat schijnt voor jou wel moeilijk te zijn. Je geeft je huwelijk een 7 en je mist niets? Waarom dan ‘maar’ een 7? Ook Patrick vraagt zich dat af.

Ik hoor maar steeds de opmerking dat je het rustig aan wilt doen. Hoe rustig moet dat dan? Wil je wachten tot jullie samen achter een rollator lopen voordat je een arm om Gerben heen slaat? Je geeft tijdens het koppels diner ook aan dat je nog geen fysieke aantrekkingskracht voelt en die klapt er goed in bij Gerben.

Schuine opmerkingen maak je wel en ik kan me voorstellen dat Gerben daar onzeker van wordt. Je wilt zijn stok wel vasthouden, in de bouwmarkt parkeer je de steel van de verfroller in zijn kruis. Wat móet hij er van denken dan? 

Nou moet ik wel zeggen Gerben dat je af en toe wat knullig uit de hoek komt. Een beetje wereldvreemd kan ik beter zeggen. Koffiecups...wuas da?? Eten koken...wuas da??? Boodschappen doen, nou je zei nog net niet ‘wat is dat’ maar het kwam er wel zo ongeveer op neer. Heb jij nog nooit een supermarkt van binnen gezien? Dat wordt lachen. 5 Kilo gehakt roept Erik en jij zegt ‘oké’. Ik ga stuk.

Jij had beloofd om te gaan koken Gerben en belofte maakt schuld. Gelukkig hoefde je Erik maar 5x te bellen over de boodschappen. Wat een klus is dat toch ook. Dat is een keer wat anders dan sla met kip of sla met beef. Je laat je ook lekker in de maling nemen door Erik die daar in mijn ogen nét iets te veel lol aan beleeft.

Carlo vraag wat de leuke punten zijn. ‘Gerben heeft een leuke kop’. Nou dat is geen ‘goed punt’ dat is gewoon een feit, dat heeft niets met een karaktereigenschap te maken. Oh ja hij heeft ook humor en jullie lachen veel. Dat doe ik ook met mijn vrienden Erik en daar wil ik toch écht niet mee getrouwd zijn. 

Het woord ‘rustig’ hoor ik nét iets te vaak langskomen en dat komt niet van Gerben af. Die wil wel wat meer snelheid maken. Samen lachen doen jullie genoeg daar ligt het niet aan. Te veel praatjes Erik dat het wel goed komt. Het wordt zo langzamerhand wat tijd om het kacheltje op te stoken anders bevriest Gerben nog. 

En dan Gerben,  moet je je alleen vermaken in het huis van Erik want die moet werken. Jij gaat bij hem langs op het werk, maar voor die tijd moet het licht uit in huis. ‘Goegel....lampen uit. Halloooo Goegel....lamp kamer...kut....hallooo Goegel lampen uit. Stik er maar in Goegel, blijf maar lekker branden, de groeten. Wie veegt mij hier even van de vloer?

Bij jou samenwonen Erik, wil niet automatisch zeggen dat je daar ook in de watten wordt gelegd. Jij hebt Gerben te gast dus je zet die koffie maar een keer zelf. Je gedraagt je als de prins van Brunei. Een luxepoes zou mijn man zeggen. Je laat je lekker pamperen. Koffietje hier, koffietje daar. Ontbijten in bed moet jij niets van hebben want al die kruimels zijn echt zó goor!

Jullie gaan samen naar Ans, de bonusmoeder van Erik. Zij heeft het écht meteen door dat de afstand wel heel erg groot is tussen jullie. Rustig aan doen... daar gaan we weer. Ans en Erik gebruiken dezelfde woorden en jij voelt die afstand Gerben. Jij vermoedt dat Erik een masker op heeft en ik zeg ‘spijker op de kop’.

Eveline komt langs om te kijken of ze iets kan betekenen voor jullie. Fijn voor jou Gilbert... oooooh shit... Hoe heet je ook alweer? En bedankt Erik. We weten het inmiddels wel dat je rustig aan wilt doen.

Gilbert aka Gerben, je vraagt je heel terecht af of je wel het type man bent voor Erik die hij zoekt. Het is een liefdes experiment en geen vriendjes experiment. Er zit nog iets tussen ‘hoppa er bovenop’ of een super grote afstand tussen elkaar Erik. Ik ben benieuwd wat je met het ‘advies’ van Evelien hebt gedaan of gaat doen. Goed excuus om er niets mee te doen, want een advies is een advies en zéker niet bindend.

Met de blinddoek op kunnen jullie ventileren zonder dat je de non verbale reactie van de ander ziet. Wat een k*t opmerking weer van je Erik, meteen nadat Gerben zich kwetsbaar heeft opgesteld. Je zegt het echt: “Ik was er bijna bij in slaap gevallen’. Je maakt echt soms van die akelige opmerkingen die Gerben onzeker maken. 

Dan mag jij Erik. Je waardeert zijn ‘lol’ en je vindt het moeilijk om te zien dat Erik het zichzelf zo moeilijk maakt. De beloning voor Gerben is een klopje op z’n knie. Mijn hemel, hoe moeilijk kan het zijn om Gerben gewoon een knuffel te geven?

Tijdens de koppelweek komen jullie afzonderlijk van elkaar aan. Nederland is nou niet zó groot Erik dat jullie niet samen hadden kunnen komen. De momenten die jullie samen zouden kunnen zijn moet je pakken denk ik, tenminste als je intenties zuiver zijn. Je komt later binnen dan Gerben en er kan niet eens een knuffel of kus af? Je lacht het allemaal maar weg Erik. Je noemt het ‘nuchter’ maar Carlo vraagt heel terecht of het juiste woord niet ‘afstandelijk’ moet zijn. Jij komt weer met het woord ‘RUSTIG’ maar na 5 weken, waar sta je dan samen? We zullen het vast snel gaan ontdekken. 

Welke rol speel jij Erik? Wíl jij wel getrouwd zijn met Gerben? Nee ik geloof je niet Erik. Ik geloof niet wat je zegt, ik geloof die te grote ogen van je niet en ik geloof ook niet dat de intenties van jou kloppen. Als je het mij vraagt, jij houdt Gerben aan het lijntje. Niet eerlijk Erik, niet eerlijk!

Het programma is nu natuurlijk al lang afgelopen nu het uitgezonden wordt en ik denk dat ik wel zeker weet dat jullie lijntje inmiddels geknapt is. Ik hoop dat ik er naast zit en ik wens jullie alle twee alle geluk van de wereld, maar dat zal waarschijnlijk 'gelukkig gescheiden' zijn. Blijf nadenken Gerben en blijf vooral naar je gevoel luisteren!

Liefdevolle groet,
Sonja

P.S. Gerben jij kunt bij mij niet meer stuk want jij hebt geen hond maar...jawel...een TECKEL!!! Allen daarom hou ik al van je :) 

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!