Maan wint award voor meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de Top40
Bron: Qmusic

Maan wint award voor meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de Top40

Geschreven door Pieter Jongsma

Maan heeft vrijdag een Top40 award gewonnen voor de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de hele geschiedenis van de Tp 40. De titel stond ruim 50 jaar op naam van Corry Konings. Maan verdient met deze prestatie de Qmusic Top 40 Icon Award, waarmee ze werd verrast in de jubileumeditie van de Top 40.

In de pre-party van de 3.000e uitzending van de Top 40 was Maan te gast bij Domien Verschuuren. Maan over de Top 40: "De Top 40 is natuurlijk wel de lijst der lijsten. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lijsten, maar als je nummer 1 bent in de Top 40, dan ben je wel echt dé nummer 1 vind ik."

De zangeres wist niet precies wat haar vandaag te wachten stond en nam dan ook compleet verrast de Qmusic Top 40 Icon Award in ontvangst: "Wauw ik vind dit echt heel bijzonder, dank jullie wel. Ik moet dit even laten bezinken."

De Qmusic Top 40 Icon Award wordt als nieuwe award dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award gaat naar een artiest die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd.