Ewout Genemans loopt voor tweede seizoen opnieuw mee in jeugdkliniek
Bron: Videoland

Ewout Genemans loopt voor tweede seizoen opnieuw mee in jeugdkliniek

Geschreven door Pieter Jongsma

Ewout Genemans loopt opnieuw mee in de jeugdkliniek van Yes We Can Clinics. Sinds het eerste seizoen van de serie is de vraag naar betere zorg alleen maar toegenomen. Ewout ontmoet opnieuw vele jongeren die een klinische behandeling krijgen voor hun meervoudige problematiek(en). De fellows (jongeren) zijn bijzonder openhartig en gaan onderwerpen als trauma’s, suïcide, isolatie, criminaliteit, depressies, automutilatie en game-, drugs,- eet,- en alcoholverslaving niet uit de weg.

Dit seizoen gaat Ewout nóg dieper in op de visie van de kliniek, door vele gesprekken met het betrokken team wat daar werkt. Ook wordt dieper ingegaan op het grote maatschappelijke probleem met de jeugdhulp in Nederland.

Ewout Genemans: “Het was heel bijzonder om mee te maken hoe de medewerkers van Yes We Can Clinics er iedere dag weer alles aan doen om de jongeren in de kliniek te helpen. Een eer dat wij dit van zo dichtbij mochten meemaken. De jongeren waren heel openhartig en hebben soms heftige verhalen die belangrijk zijn om gehoord te worden”

De Jeugdkliniek - Als Niets Meer Werkt is vanaf 7 november te streamen bij Videoland.