Mollenjacht: Ontvolgd of ontmaskerd, verklapt de regisseur de Mol?
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Mollenjacht: Ontvolgd of ontmaskerd, verklapt de regisseur de Mol?

Geschreven door Jolanda van Beusichem Laatste update:

Elke woensdag verzamelt Showbizznetwork.nl de opvallendste, leukste en meest interessante theorieën van de WIDM Discord-leden.

Vanavond is het weer zover, een nieuwe aflevering van WIDM staat op het punt van beginnen. Recente ontwikkelingen hebben de speculatiegolf nog meer aangewakkerd: de mogelijke terugkeer van een afgevallen kandidaat en een intrigerend patroon in de social media-activiteiten van Rick McCullough.

Instagram activiteit van de regisseur 

Een boeiende ontwikkeling is Rick's activiteit op Instagram. Het is opgemerkt dat hij is begonnen met het ontvolgen van bepaalde kandidaten, waaronder Jip, Babs, Justin, Kees, en Tooske. Tegelijkertijd blijft hij veel oud-mollen volgen. Dit patroon heeft geleid tot speculaties: zou dit kunnen betekenen dat de ontvolgde kandidaten de Mol niet zijn? 

Fouten en misleiding

De bootopdracht, waarin kandidaten landen moesten identificeren, was een vruchtbare grond voor mogelijke molacties. Hier is een overzicht van de antwoorden en de fouten die gemaakt werden:

  • Jeroen: Brengt Kameroen in (moet 'Cameroon' zijn, niet 'Cameroen'), alsook Venezuela, Wales, en Qatar.
  • Fons: Noemt Denemarken en West-Afrika (geen land).
  • Rosario: Komt met Estland, Nicaragua, en Wit-Rusland (te laat).
  • Kees: Identificeert West-Samoa (correct is Samoa) en Uzbekistan.
  • Anna: Noemt Qatar.
  • Tooske: Brengt Zambia in.

Van deze antwoorden zijn er twee direct fout: Fons met "West-Afrika" en Kees met "West-Samoa". Deze fouten kunnen wijzen op bewuste sabotage, of slechts een geval van verwarring zijn.

Een verborgen aanwijzing

De interessante observatie is de kleur van de rivier in een van de opdrachten - licht roze. Als we deze kleur letterlijk vertalen naar het Spaans, krijgen we 'Rosa Rio'. Dit zou een subtiele woordspeling kunnen zijn die wijst naar Rosario. In een spel waar elke detail telt, kan dit een aanwijzing zijn die de sluwe kijker niet mag negeren.

Wie komt er terug?

Een sleuteltheorie heeft de aandacht van de kijkers gevangen. De 10 sleutels, die eerder in het spel werden gebruikt, zijn nauwkeurig onderzocht en vergeleken. Op basis van deze analyse suggereren fans dat Babs mogelijk terugkeert in het spel. 

Meepraten én je eigen theorieën delen? Word lid van de WIDM Discord!