Eerste ‘Koffietijd’-gasthoofdredacteur van 2014: Anita Witzier

Eerste ‘Koffietijd’-gasthoofdredacteur van 2014: Anita Witzier

Geschreven door Pieter Jongsma

Anita Witzier is de allereerste gasthoofdredacteur van ‘Koffietijd’ in het nieuwe jaar. Speciaal voor het RTL 4-ochtendprogramma stelt Anita haar eigen ‘Koffietijd ’ samen en onthult ze op vrijdag 14 februari welke zaken haar persoonlijk bezighouden.

De presentatrice, die ooit haar tv-carrière begon bij Veronica in 1988, is bijzonder openhartig over haar privéleven, gezondheid en haar gezin. Hoe combineert zij privé en werk? En wat is het beauty geheim van de 52-jarige? Samen met Loretta Schrijver en Quinty Trustfull presenteert zij haar ‘Koffietijd’ en geeft ze een stukje Anita bloot.

Anita: ‘Ontzettend leuk. Ik voel mij vereerd dat zij mij hiervoor gevraagd hebben en ik heb er heel erg veel zin in.’

Quinty: ‘Anita ken ik nog uit mijn tijd als Veronica Omroepster. Een vakvrouw en erg leuk dat ze Loretta en mij deze vrijdag komt vergezellen. Dat wordt een interessante, gezellige en mooie uitzending van Koffietijd.’

In ‘Koffietijd’ treedt ook Anita’s beste vriendin voor het eerst op de voorgrond. Visagiste Mettina Jager doet een boekje open over de jarenlange, hechte vriendschap tussen de twee. Zij vertelt hoe hun bijzondere vriendschap is ontstaan en hoe lief en leed worden gedeeld. Ook Mark Winter komt langs. Hij is al vijf jaar Anita’s personal trainer en doet een boekje open over hoe zij in shape blijft. Kijkers krijgen bovendien de kans om een één uur durende training van Mark te winnen. In de tussentijd gaat ‘Koffietijd’- kok Caspar aan de slag in de keuken. Hij maakt het lievelingsrecept klaar van Anita: Hollandse Bloemkool.

Naast haar privéleven komt ook haar werk als ambassadrice van Stichting Hulphond Nederland voorbij. Deze honden maken een groot verschil voor mensen met een fysieke beperking. Er komt ook een gezin langs die een hulphond opvoedt om te vertellen hoe dat is en hoe zeer mensen worden geholpen.

Uiteraard geeft Anita ook alvast een voorproefje van een nieuw seizoen ‘Memories’ wat half februari weer van start gaat. ‘Koffietijd’ neemt een kijkje achter de schermen. Hoe bereidt Anita zich voor op de opnames?
RTL 4, vrijdag 14 februari, tussen 10.00 uur en 11.00 uur.