‘From Russia With Love’ volgt Nederlandse mannen op zoek naar de ware liefde

‘From Russia With Love’ volgt Nederlandse mannen op zoek naar de ware liefde

Geschreven door Pieter Jongsma

Nederlandse mannen vinden niet alleen in Nederland hun ware liefde, maar ook in het buitenland. In het nieuwe realityprogramma ‘From Russia With Love’, dat vanaf 2 maart te zien is bij RTL 5, worden mannen gevolgd die naar het voormalig Oostblok afreizen op zoek naar een geschikte partner.

Ze kiezen bewust voor een vrouw uit die regio, omdat de vrouwen daar nog erg vrouwelijk zijn en niet ten koste van alles een eigen carrière willen. Ze zijn erg gericht op hun gezin en familie. Iets wat deze mannen erg belangrijk vinden.

In het voormalig Oostblok is er tegelijkertijd een vrouwenoverschot. Er zijn 16% meer vrouwen dan mannen. De Russische en Oekraïense vrouwen zijn op hun beurt op zoek naar een Westerse man om verschillende redenen. De vrouwen daar zijn opgeleid, maar wanneer het gaat om de rolverdeling tussen man en vrouw is het zoals het hier was in de jaren ‘50. Er wordt van ze verwacht dat ze zich bezighouden met het gezin, de huishouding en klaarstaan voor hun man. De mannen houden zich bezig met hun ‘mannentaken’; ze werken en zorgen voor inkomen. Maar tegelijkertijd ‘scoren’ ze talloze vrouwen en scheppen daarover op bij hun vrienden. Geen wonder dus dat die vrouwen wel willen vallen voor de “charmes” van een Hollander.

En zo schieten de websites en datingbureau’s als paddenstoelen uit de grond om vraag en aanbod met elkaar in contact te brengen. In ‘From Russia With Love’ worden mannen gevolgd die voor het eerst kennis maken met deze nieuwe ‘wereld’, in hun zoektocht naar de ware liefde.

Zo zijn de twee vrienden Gerben (29) en Jeroen (27) uit het oosten van het land ook op zoek. Beide jongens hebben na een paar relaties met Nederlandse vrouwen besloten om naar het voormalig Oostblok af te reizen. Dit naar aanleiding van een collega van Jeroen die een relatie heeft met een vrouw uit het voormalig Oostblok. Ze hopen daar nu de liefde van hun leven te vinden. Dit lukt, maar is de relatie ook sterk genoeg voor de lange termijn?

Nils (53) en Christiaan (38) kennen elkaar via een internetforum en hebben zich allebei ingeschreven voor een Amerikaanse ‘romance tour’ naar de Oekraïne. Tijdens zo'n tour worden verschillende steden aangedaan waar de mannen op zogenaamde 'socials' honderden vrouwen op één avond ontmoeten met wie ze kunnen daten. Natuurlijk in de hoop dat ze daar hun droomvrouw vinden.

Ook René (46) wordt gevolgd in deze serie. Hij heeft een goede baan en een mooi huis. René heeft Olya een tijdje geleden ontmoet in Minsk (Wit-Rusland). Hij is dolverliefd en eindelijk komt zij voor het eerst naar Nederland. Voor haar een grote sprong in het diepe. René probeert haar op haar gemak te stellen en vraagt haar bij aankomst direct ten huwelijk. Is haar antwoord ‘ja’?
Wie weet zich goed te presenteren aan al het Russisch vrouwelijk schoon en weet uiteindelijk de ware liefde te vinden? Het nieuwe programma ‘From Russia With Love’ volgt deze en andere mannen in hun zoektocht. Waar de ene man direct ‘slaagt’ zal de andere man iets meer uit de kast moeten trekken.

‘From Russia With Love’ wordt geproduceerd door No Pictures Please.
‘From Russia With Love’ vanaf zondag 2 maart vanaf 20.00 uur