Harm, Thomas en Raoul terug met ‘Dit Was Het Nieuws’ bij RTL 4

Harm, Thomas en Raoul terug met ‘Dit Was Het Nieuws’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Satire viert vanaf 1 maart hoogtij. Vanaf die zaterdag zijn teamcaptains Raoul Heertje en Thomas Acda terug met een nieuw seizoen van ‘Dit Was Het Nieuws’ bij RTL 4. Samen met presentator Harm Edens en wisselende gasten nemen zij het laatste nieuws door op geheel eigen, én satirische, wijze. Feiten die in eerste instantie zo ‘gewoon’ lijken, worden in een compleet ander daglicht geplaatst door de heren. In de eerste aflevering schuiven regisseur Frans Weisz en zijn acteurszoon Geza Weisz aan.

Naast hen, worden teamcaptains Raoul en Thomas dit seizoen ook bijgestaan door acteur Tim Haars, nieuwslezeres Suzanne Bosman, topatlete Marlou van Rhijn, schrijver Anton Dautzenberg, zanger/acteur Charly Luske, filosoof René Gude, zanger Guus Meeuwis, stand-upcomedian Owen Schumacher en ex-profvoetballer Jan van Halst.

Voor de tweede maal op rij krijgt ook een onbekende Nederlander de kans om aan de zijde van een van de teamcaptains te strijden voor de eer. Tijdens de ‘Serious Request’ actie afgelopen december bood Erwin Taams het hoogst, waardoor hij de kans krijgt om eenmalig mee te spelen in het satirische nieuwsprogramma.

wekelijks vanaf zaterdag 1 maart tussen 22.25 uur en 23.20 uur bij RTL 4.