NPO blaast Dit Was Het Nieuws nieuw leven in

NPO blaast Dit Was Het Nieuws nieuw leven in

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NPO brengt het programma Dit Was Het Nieuws terug op de buis. De NPO blaast het programma dat de laatste jaren te zien was bij RTL4 nieuw leven in. Dat heeft tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag laten weten in de VARAGIDS.

Het programma begon in 1996 bij de TROS op NPO2, na 26 seizoenen verhuisde het programma naar RTL4. Daar maakte presentator Harm Edens acht nieuwe seizoenen van de show. Eind 2015 was Dit Was Het Nieuws voor het laatst te zien.

Nu komt het programma terug bij de Publieke Omroep. “Bij de NPO willen we satire blijven maken voor de zaterdagavond, op verschillende manieren. De Kwis is daar een voorbeeld van. Maar ook Dit was het nieuws, dat we terugbrengen op de zondagavond – dat primeurtje kan ik je geven“, aldus Klein.

Klein kijkt daarnaast ook naar een terugkeer van Kopspijkers.  “Daarnaast hebben we het vaak gehad over – en nu ga ik toch het K-woord gebruiken – een nieuwe Kopspijkers. Maar hoe?”

Dit Was Het Nieuws werd jarenlang gepresenteerd door Harm Edens. Het programma kent verschillende teamcaptains, zo waren Raoul Heertje, Thomas Acda en Jan Jaap van der Wal te zien.

Foto: RTL / William Rutten