Recordbrekende 14e serie Wie is de Mol?

Recordbrekende 14e serie Wie is de Mol?

Geschreven door Pieter Jongsma

Gisteravond zagen 3.148.000 mensen bij de AVRO op Nederland 1 hoe Susan Visser zich onthulde als de Mol en hoe Sofie van den Enk de winnaar werd. Daarmee is deze finale de best bekeken uitzending van Wie is de Mol? ooit.

Niet eerder haalde een aflevering van Wie is de Mol? meer dan 3,1 miljoen kijkers op de dag van uitzending. Op de piek van de uitzending keken bijna 3,3 miljoen mensen. Het veertiende seizoen brak direct vanaf de eerste aflevering alle records.

Remco van Leen, Mediadirecteur AVROTROS: “We zijn ontzettend trots op Wie is de Mol?. Niet alleen vanwege de geweldige kijkcijfers, maar ook vanwege de deelnemers en de makers die wederom een fantastisch seizoen hebben neergezet. Ook zijn we dankbaar dat de ‘Molloten’ Wie is de Mol? massaal volgen. Wij kregen een Gouden Televizier Ring, zij kregen een geweldige, slimme en sluwe Mol!”.

"Wow! Mijn lichte kater na het feestje van gisteren is direct verdwenen. Ongelooflijk! We waren als makers direct na de opnames al trots op dit seizoen. Een fanatieke kandidatengroep, prachtige opnamelocaties en een geweldige mol. Het is mooi dat zo ontzettend veel kijkers hebben genoten van de finale en de andere afleveringen. Eer van ons werk!", aldus presentator Art Rooijakkers.

Online
Wie is de Mol? heeft al jaren een zeer grote groep trouwe fans. Deze community, die ook wel ‘Molloten’ worden genoemd, is online goed vertegenwoordigd. Via Facebook werden respectievelijk een ruime 230.000 mensen bereikt. Twitter bereikt ruim 145.000 volgers via @ikbendemol en @wieisdemol. Naar Moltalk, de nabeschouwing via wieisdemol.nl, keken gisteravond ruim 22.500 mensen live, rechtstreeks na de uitzending.
Wekelijks trok de site wieisdemol.nl zo'n 190.000 unieke bezoekers en werd een aflevering van Wie is de Mol? van dit seizoen online gemiddeld 290.000 keer teruggekeken.

Wie is de Mol? 2014
Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma van de AVRO waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een Mol in haar midden. De BN’ers van dit veertiende seizoen zijn: Aaf Brandt Corstius, Daphne Bunskoek, Freek Bartels, Jan-Willem Roodbeen, Jennifer Hoffman, Maurice Lede, Owen Schumacher, Sofie van den Enk, Susan Visser en Tygo Gernandt. Het programma wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en vindt dit seizoen plaats in Hongkong en in de Filipijnen.

Wie is de Mol? wordt geproduceerd door IDTV en is een format van Woestijnvis.