AVROTROS twijfelt over naam

AVROTROS twijfelt over naam

Geschreven door Daniël Schalk

Sinds de fusie tussen de AVRO en de TROS gaat de fusie-omroep veder onder de naam AVROTROS, maar het is nog niet zeker of dit de naam blijft, dat vertelt AVROTROS-directeur Eric van Stade in De Telegraaf. Van Stade wil deze naam behouden of een compleet nieuwe naam, “Dat weten we nog niet. Of we houden vast aan AVROTROS, of er komt iets helemaal nieuws voor in de plaats. Dus geen afgeleide van de huidige naam, zoals TRAVO of AT“, zegt Eric van Stade.

Er wordt uitgezocht wat het beste is voor AVROTROS, “Aan de namen AVRO en TROS zit een hele historie aan vast, is dat ballast of cultuurgoed? Daar denken we nu over na.” Voorlopig blijven de meeste programma’s in elk geval nog een TROS- of AVRO-logo dragen, “Dat heeft ook te maken met de ledentelling in april. Daarna kunnen de merken en omroepverenigingen helemaal samensmelten.”

“Er komt in elk geval een nieuw logo en een nieuwe slogan. Die van de TROS, ’De grootste familie van Nederland’ kent iedereen, maar ken je die van de AVRO ook? Nee? Het is: ’Verrijk je leven’.”

“Eh Eric, het is ’Verrijk je wereld’“, corrigeert een pr-dame die bij het interview van De Telegraaf aanwezig is. “Zoals ik al zei: het is tijd voor een nieuwe slogan die past bij de nieuwe organisatie.”, aldus Eric van Stade.