Showbizznetwork weekoverzicht - week 42

Showbizznetwork weekoverzicht - week 42

Geschreven door Daniël Schalk

Dit was de week van de Gouden Televizier-Ring! Afgelopen donderdag werd de prijs voor het beste televisieprogramma uitgereikt. Meer in het nieuws was afgelopen week: Eva Jinek, Paul de Leeuw, Chantal Janzen, Jeroen Pauw, Nicole van Houten en nog veel meer!

Flikken Maastricht heeft De Gouden Televizier-Ring 2014 gewonnen. De politieserie van de AVROTROS liet het RTL4-programma Syndroom en de KRO-serie Penoza achter zich en won met 46% van de stemmen. Flikken Maastricht is daarmee de opvolger geworden van Wie Is De Mol?, die vorig jaar de Gouden Televizier-Ring won.

Eva Jinek heeft met de eerste aflevering van haar late-night talkshow JINEK van de KRO-NCRV vorige week zondag 556.000 kijkers weten te trekken. In de eerste aflevering van Jinek's nieuwe talkshow waren onder andere illusionist Hans Klok en meesterpattisier Robèrt van Beckhoven uit Heel Holland Bakt te gast.

Paul de Leeuw is niet te spreken over het voornemen van staatssecretaris van Cultuur Sander Dekker om Ranking the Stars te schrappen. Het spelletje moet samen met andere amusementsprogramma's het veld. “Ranking the stars wordt bij de NPO geschrapt? Jammer, het is een van de weinige programma's die jonge kijkers trekt bij de NPO”, zegt De Leeuw op twitter.

Chantal Janzen heeft de presentatie voor het nieuwe RTL4-programma Het Orkest van Nederland afgezegd. Dat meldt Chantal zelf in Boulevard.  Janzen heeft het te druk met haar andere werkzaamheden. Martijn Krabbé neemt de presentatie van het programma over van Chantal.

Jeroen Pauw heeft de Sonja Barend Award 2014 gewonnen. Pauw won de prijs naar aanleiding van zijn interview met Fleur Agema, voor het NTR-programma 5 jaar later. Hij ontving de prijs uit handen van de naamgever, Sonja Barend, in De Wereld Draait Door. Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten verkoos Pauw overtuigend uit een lijst van vijftien kanshebbers.

Afgelopen dinsdag werd de selectie van de internationale TV competitive van de 20e editie van het Geneva International Film Festival/Tous Ecrans bekend gemaakt. Tijdens dit festival gaat de Nederlandse tv serie Hollands Hoop de competitie aan met internationale series van gerenommeerde makers als Guillermo del Toro (The Strain), Danny Boyle (Babylon) en Roberto Saviano (Gomorra).

Robert ten Brink gaat voor RTL 4 een nieuwe spelshow presenteren. Talpa heeft de rechten van The Big Picture gekocht. In het programma moet elke kandidaat 12 beeldvragen beantwoorden, waarmee uiteindelijk een miljoen dollar valt te winnen. Als een speler in de studio twijfelt, of het antwoord niet weet, kan hij als hulplijn een connected speler selecteren uit de kijkers die thuis tegelijk met de Big Picture app mee spelen.

SBS6 wil meer real-life soaps op de vrijdagavond gaan uitzenden, dat laat Remo van Westerloo weten. De zender heeft verschillende real-life soaps op de vrijdagavond gehad. Zo zond de zender een soap rond het leven van Yolanthe en Patty Brard uit. De meest succesvolste is die Andy & Melisa. “We hebben het profiel van SBS6 aangescherpt op de verschillende avonden. Dat begint in te slijten bij de kijker. Op vrijdag krijg je op SBS6 real-life soaps.”

Nicole van Houten gaat haar presenteerdebuut maken in Buch in de Bajes. Nicole Buch-van Houten is de partner van Menno Buch, die 8 juli 2014  op 62-jarige overleed aan de gevolgen van kanker. Buch maakte Buch in de Bajes, waarin hij samen met een cameraploeg het leven in de gevangenis onderzocht.

Het Geheim van een Goed Huwelijk met Kim-Lian van der Meij word per direct van de buis gehaald. Na 6 afleveringen komt er een einde aan de trouwshow van Net 5. Een woordvoerster van Net 5 laat weten, “Helaas is het ‘Het geheim van een goed huwelijk’ komen te vervallen wegens tegenvallende kijkcijfers.”

Marlijn Weerdenburg is de tweede kandidaat die naast nieuwslezer Rik van de Westelaken meedoet aan de jubileumeditie van Wie is de Mol?. Dat is op de Gouden loper voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala bekend gemaakt, toen van de Westelaken en Weerdenburg samen Theater Carré Amsterdam betraden.

2.251.000 mensen zagen donderdagavond hoe Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring won. Angela Schijf en Victor Reinier namen in Koninklijk Theater Carré de Televizier-Ring in ontvangt. Het 49ste Gouden Televizier-Ring Gala is het beste bekeken Gala in jaren. Vorig jaar keken er 1,7 miljoen mensen, in 2012 waren dat er 1,8 miljoen en in 2011 keken er  1.7 miljoen mensen naar het Gala. Naar de nabeschouwing van het Gala met Art Rooijakkers keken 930.000 mensen.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Giel app wint zilveren lovie en peoples award, Jurre Bosman benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia, Spectaculaire zoektocht in Verborgen Verleden met Ruben Nicolai en Toyboy Onno Hoes in Je Zal Het Maar Zijn.