3FM Schaal van Rigter voor Mr. Probz

3FM Schaal van Rigter voor Mr. Probz

Geschreven door Pieter Jongsma

3FM verraste hiphop artiest, songwriter en producer Mr. Probz zojuist in de Coen & Sander Show met de Schaal van Rigter. De Schaal van Rigter is de prijs voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM en Mr. Probz pakt deze prijs voor zijn internationale hit ‘Waves’. De prijs wordt door artiesten gezien als een stevige carrière bevestiging en is vernoemd naar voormalig 3FM dj Wim Rigter die tien jaar geleden overleed.

Mr. Probz is in de 3FM studio bij 3FM dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Zij  overvielen hem met de award. 3FM draaide als een van de eersten ‘Waves’, nog voordat de track officieel was uitgebracht. Ook het Nederlandse publiek waardeerde de single. ‘Waves’ werd een van de grootste hits van het jaar en de meest gedraaide plaat op 3FM.

Mr. Probz staat nu in het illustere rijtje van artiesten met een Schaal van Rigter met Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).

‘Waves’ levert Mr. Probz ook een nominatie op voor een 3FM Award in de categorie Beste Single. De 3FM luisteraars nomineerden de artiest ook in de categorie Beste Nieuwkomer.

De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards die op 10 april worden uitgereikt. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten. Tot 10 april stemmen luisteraars op hun favoriete Nederlandse artiesten in twaalf categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste artiest hiphop, Beste artiest Dance, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer. 3FM doet op 10 april vanaf 16.00 uur live verslag van de Award show. De VARA zendt de show vanaf 20.25 uur rechtstreeks uit op Nederland 3.