Nieuwe generatie Nederlandse wereldtoppers zaterdag bij ‘RTL 7 Fight Night: Glory kickboxing - Istanbul’

Nieuwe generatie Nederlandse wereldtoppers zaterdag bij ‘RTL 7 Fight Night: Glory kickboxing - Istanbul’

Geschreven door Pieter Jongsma

Nu dat de legendarische vechtsporters Remy Bonjasky (38) en Peter Aerts (43) de handschoenen aan de wilgen hebben gehangen, blijkt er een nieuwe generatie kickboksers van eigen bodem klaar te staan om hen op te volgen bij de wereldtop. Twee van hen zijn Tyrone Spong (28) en Gokhan Saki (30). Beiden nemen op zaterdag 12 april deel aan het halfzwaargewichttoernooi van Glory 15 in Istanbul, waarbij ze elkaar kunnen treffen in de finale. Dat zou een revanchepartij zijn en gegarandeerd vuurwerk opleveren…

Tyrone Spong is geboren in Suriname, opgegroeid in de Bijlmer en leeft nu de American dream in Florida. Hij is ‘The King of the Ring’. Op z’n achttiende werd hij prof en sindsdien versloeg hij al Remy Bonjasky en Peter Aerts. Bij Glory 15 komt hij in de eerste ronde uit tegen Saulo Cavalari uit Brazilië.

De in Nederland geboren en getogen Gokhan Saki beschikt met zijn Turkse achtergrond over het ‘thuisvoordeel’ in Istanbul. Zijn startlijst bevat grote namen als Badr Hari, Rico Verhoeven, Semmy Schilt, Peter Aerts en Remy Bonjasky en eerder won hij op KO in de vierde ronde van Tyrone Spong.
Saki treft de Australiër Nathan Corbett en bij winst daarna Spong of Cavalari.

Op hetzelfde event komt ook de Nederlander Robin van Roosmalen (24) in actie. De spectaculaire lichtgewicht uit Den Bosch, die als judoka in het bezit is van een zwarte band, vecht tegen Marat Grigorian uit Armenië in een wedstrijd die buiten het toernooi valt.
RTL 7, zaterdag 12 april 22.00 – 00.00 uur.