Nieuwe generatie online ‘makers' gaat live televisie maken

Nieuwe generatie online ‘makers' gaat live televisie maken

Geschreven door Pieter Jongsma

Makers Channel Playground is de naam van het nieuwe live programma dat vanaf aanstaande zaterdag op FOX te zien is. Eddy Zoëy presenteert het nieuwe programma waarin jonge en creatieve videomakers uit de online wereld te gast zijn.

Samen maken ze een programma dat vanaf 6 juni elke zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur live wordt uitgezonden op FOX.

Aan Makers Channel Playground doen populaire Youtubers zoals de Cinemates en Bardo Ellens mee. In elke aflevering wordt Eddy Zoëy bijgestaan door twee hoofdgasten uit de wereld van online video en geven ze samen invulling aan het programma: wie zijn de andere gasten, wat laten ze zien en vooral wat hebben ze zelf te vertellen. Op internet zijn ze thuis maar nu krijgen ze een podium op landelijke TV. Berichten en vragen die getagd worden met #MCPopFOX, maken kans om aan bod te komen tijdens de live show.

Samenwerking Makers Channel
FOX heeft een samenwerking met het digitale platform voor de nieuwe generatie content makers: Makers Channel, dat afgelopen week live is gegaan. Op www.makerschannel.com is een unieke verzameling webseries te vinden van talenten en bekende namen van onder andere YouTube, Instagram, Facebook, TV en ook uit de sport- en muziekwereld.

Mark Bruitsman, Head of Programming: “Tegenwoordig krijgen jonge creatieve makers en presentatoren helaas niet meer dezelfde ruimte op reguliere televisie zoals vroeger. Vallen en opstaan behoort niet meer tot de mogelijkheden. Concurrentie en kijkcijfers weerhouden daarmee al een tijdje de natuurlijke groei die jonge talenten toch echt nodig hebben!

Die ruimte voor vallen en opstaan is er gelukkig online wel. Dat is de plek waar nog ruimte is voor natuurlijke groei. Daarom hebben wij de samenwerking gezocht met Makers Channel, een geweldig initiatief dat jonge online makers ondersteunt in hun zelfstandige ontwikkeling. Met de Makers Channel Playground bieden wij op FOX letterlijk een speeltuin voor deze jonge makers.”