Britt Dekker toch in halve finale Sterren Springen

Britt Dekker toch in halve finale Sterren Springen

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 heeft één wildcard ter beschikking gesteld voor de halve finale van Sterren Springen.

Juryvoorzitter Frans van de Konijnenburg heeft de sprongen nogmaals bekeken en mocht een keus maken. De keus is gevallen op Britt Dekker omdat ze met haar sprong lef heeft getoond en een mooie binnenwaartse hurkduik heeft laten zien, ondanks haar elleboogblessure.

Zaterdag om 20:00 uur is de halve finale van Sterren Springen te zien bij SBS6. Naast Britt Dekker komen ook de schoonspringkunsten voorbij van Koen Verweij, Joey Spaan, Lucia Rijker, Anna Alicia Sklias, Jeffrey Wammes, Dave Roelvink en Melisa Schaufeli. Wie de laatste en negende plek in de halve finale inneemt wordt bepaald door de kijker. De hele week kan men via bellen of sms’en stemmen op Andy van der Meijde of Nathalie Makoma.

Het niveau van Sterren Springen ligt hoog dit jaar, met topsporters als Koen Verweij en Jeffrey Wammes is de concurrentie onderling extra groot. De jury kijkt echter niet alleen naar de techniek van de sprong, ook andere aspecten wegen mee in het eindoordeel. Zo wordt ook gekeken naar persoonlijke ontwikkeling; sommige deelnemers begonnen met enorme hoogte- of watervrees aan de zaterdagavondshow en weten na wekenlange training toch op een indrukwekkende manier de duikplank af te gaan. Britt Dekker heeft ondanks haar elleboogblessure toch een dappere sprong gemaakt. Fanatiek als ze is hervat ze vanmiddag nog haar training.

Kijkcijfers
Ruim een miljoen mensen stemden zaterdagavond weer af op de zaterdagavondshow van SBS6. Op het hoogtepunt keken zelfs bijna 1,7 miljoen mensen naar Sterren Springen. Ondanks de enorme concurrentie van nieuwe programma’s behaalde SBS6 een marktaandeel van 18,8% in de voor de zender belangrijke doelgroep 20-54 jaar.

Halve finale
Op zaterdag 19 april is de halve finale van Sterren Springen en op zaterdag 26 april is de spetterende finale te zien bij SBS6. Beide shows zijn live en kijkers kunnen direct hun stem uitbrengen. In de halve finale mogen vier deelnemers direct door, valt één iemand direct af en kunnen de andere vier deelnemers in de herkansing in de jump-off. Twee daarvan mogen door naar de finale op zaterdag 26 april. De uitslag wordt voor 50% door de jury bepaald en voor 50% door de kijkers thuis, die direct tijdens de show hun stem kunnen uitbrengen. Het gastjurylid van de halve finale is Liza Sips, in de finale schuift niemand minder dan Patty Brard aan.

Live bij de halve finale aanwezig zijn? Showbizznetwork.nl mag 2x2 vrijkaarten weggeven voor alle detail klik hier.

Sterren Springen wordt geproduceerd door Eyeworks.

Sterren Springen
Zaterdagavond om 20.00 uur bij SBS6