BNN met Joanna Lumley meets Will.i.am

BNN met Joanna Lumley meets Will.i.am

Geschreven door Pieter Jongsma

Will.i.am, een wereldwijde superster, geeft zich bloot tegenover één van de meest bekende gezichten in de televisiewereld: Joanna Lumley. Lumley reist af naar Los Angeles om de geheimzinnige en excentrieke frontman van The Black Eyed Peas te leren kennen.

Tijdens een familiediner ontmoet Lumley de moeder van Will.i.am. Zijn moeder vertelt over de jeugd van haar zoon. Over hoe de drukke jongen aan de achterbuurt wist te ontsnappen en wereldwijd succes wist te behalen. Joanna Lumley meets Will.i.am wordt uitgezonden op zaterdag 26 april om 21.30 uur op bij BNN op 3.

Met hits als Boom Boom Pow en I Gotta Feeling bestormde Will.i.am samen met zijn band The Black Eyed Peas wereldwijd de hitlijsten. Hij is verantwoordelijk voor het schrijven en het opnemen van de meest gedownloade track aller tijden, I Gotta Feeling, dat nog steeds elke zestien seconden ergens op de wereld wordt gedownload. Naast zanger, producer, acteur, technoloog, ondernemer, nieuwe media goeroe en frontman van The Black Eyed Peas is hij ook te zien als jurylid van The Voice UK. Will produceert muziek voor, en werkt samen met de grootste sterren op aarde zoals Rihanna, Justin Bieber, Justin Timberlake, U2, Alicia Keys en Mick Jagger. Voor grote namen deinst hij niet terug, ook president Obama behoort tot zijn vriendenkring.

Wat schuilt er achter dit succes? Joanna Lumley trekt een aantal dagen op met de alleskunner van wie ze een enorme bewonderaar is. Ondanks zijn gouden zonnebril en de Grammy’s die te zien zijn in zijn villa gedraagt Will.i.am zich niet als een ster. In de één uur durende documentaire neemt Will Joanna mee naar verschillende locaties die erg belangrijk zijn in zijn leven. Zo keert hij terug naar Estrada Courts in Boyle Heights, de ruige buurt waar hij opgroeide. 'De meeste mensen met wie ik in die tijd bevriend was zijn nu dood of ze zitten in de gevangenis,' vertelt Will. Ook bezoeken ze zijn middelbare school. Op deze school werkte een docent die Will heeft geïnspireerd om eens over de grenzen van zijn geboorteplaats heen te kijken. Ook krijgen we een kijkje in het huis van Will.i.am dat hij bizar genoeg amper gebruikt. Will reist veel en kiest er dan ook vaak voor om in een hotel te slapen. Lumley stelt persoonlijke vragen en duikt de diepte in en ontmoet zo de echte Will.i.am. In Joannna Lumley meets Will.i.am wordt Joanna meegesleept in de hectische wereld van Will en weet uiteindelijk wat zijn hart sneller doet kloppen.