School beklad na uitzending pestprogramma  'Project P'

School beklad na uitzending pestprogramma 'Project P'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Einstein Collega in Hoogvliet, dat maandagavond te zien was in het RTL5-programma Project P. Stopt Pesten, is in de nacht van maandag op dinsdag beklad met teksten. Zo was onder meer de tekst ´Fascisten´ op het gebouw geschreven.

Dat bevestigt een woordvoerster van de school naar aanleiding van berichtegeving op Nu.nl. De teksten zijn inmiddels verwijderd van het school gebouw, volgens de woordvoerster hebben de teksten een "Enorme impact op de leerlingen en leerkrachten van de school'. Ook zou het telefoonnummers van de directeur van de school verspreid zijn via internet. Daarmee word hij continu lastinggevallen.

Op Twitter reageerden kijkers massaal op het reactie van de school.  Presentator Dennis Weening die gisteren Project P presenteerde laat op Twitter weten; "Ben het trouwens niet eens met hoe het Einstein Lyceum heeft gehandeld, maar hier ben ik het ook niet mee eens... ".

<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl">Ben het trouwens niet eens met hoe het Einstein Lyceum heeft gehandeld, maar hier ben ik het ook niet mee eens... <a href="http://t.co/lFzcCnzRFZ">pic.twitter.com/lFzcCnzRFZ</a>

 

— Dennis (@DennisWeening) <a href="https://twitter.com/DennisWeening/statuses/468706685721137153">20 mei 2014</a></blockquote>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" async="" charset="utf-8"></script>

 

Het Einstein Collega in Hoogvliet wilde niet mee werken aan het pestprogramma van RTL 5. De school stapte afgelopen week naar de rechten om zo beelden van de leerlingen tegen te houdeen. De rechters stelde de school in het gelijk en RTL5 mocht de beelden niet uitzenden. Er is nog niet bekend of de school aangifte aan doen van de teksten op de school.