Showbizznetwork weekoverzicht - week 21

Showbizznetwork weekoverzicht - week 21

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Giel Beelen, Ali B, De Social Club, Rob Kamphues, So You Think You Can Dance, Patrick Lodiers en nog veel meer in het nieuws, en lees je allemaal in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 21.

Gordon heeft maandag zijn website Goordraaitdoor.nl gelanceerd. De website staat de komende weken in het teken van het WK-voetbal maar het is meer dat een voetbal-site. “Het is RTL Boulevard maar dan met humor“, zegt de zanger en presentator. “Na Rio gaat de site door als showbizz-site. In het verlengde daarvan kom ik met een nieuwe late night talkshow bij RTL4 met dezelfde titel.”

Omroep BNN is gestopt met het programma De Social Club, dat heeft een woordvoerder van BNN maandag aan ons laten weten. De Social Club trok dagelijks ongeveer 100.000 kijkers op Nederland 3, eerder werd al de BNN-serie StartUp van de buis gehaald, dat voor De Social Club werd uitgezonden.

Giel Beelen heeft dinsdag het wereldrecord radiomaken verbroken, na 191 uur non-stop radiomaken stond het wereldrecord op de naam van de 3FM-dj. Giel ging na het halen van het wereldrecord nog een paar uurtjes door met radio maken, na 198 uur kondigde vriend en collega Eric Corton het einde van Giels record aan.

Andy van der Meijde gaat aan de slag als scheidsrechter voor het WK in Lingerie van Veronica. Acht landenteams, elk bestaand uit vier dames, gaan onder toeziend oog van voetbal- en vrouwendeskundige Andy van der Meijde penalty’s schieten. “Ik kijk er wel naar uit ja, maar Melisa is er waarschijnlijk bij om me een beetje in de gaten te houden”, aldus Van der Meijde.

De luistercijfers van Radio 10 zijn in de periode maart-april 2014 weer gestegen, dat blijkt uit de luistercijfers van Het Nationaal Luister Onderzoek. Het marktaandeel van Radio 10 is met 12% gestegen van 3,5% in februari-maart naar 3,9% in maart-april. Inmiddels heeft Radio 10 al 1 miljoen verschillende luisteraars per week.

Ali B komt met een nieuw muziekprogramma met de naam ‘Ali B en de Muziekkaravaan’, dat heeft de AVROTROS bevestigt. Ali B reist in het nieuwe programma naar Marokko. In een sprookjesachtige villa ontvangt hij samen met zijn muzikale vriend Brownie Dutch elke aflevering een bijzondere Nederlandse artiest, waarmee ze binnen 48 uur een nieuw, persoonlijk lied gaan maken.

RTL5 komt dit jaar niet met een nieuw seizoen van So You Think You Can Dance, dat heeft een woordvoerster van RTL5 aan ons laten weten. “SYTYCD wordt dit jaar niet uitgezonden. Er zijn echter wel plannen om volgend voorjaar terug te komen met SYTYCD.” De reden is dat het programma niet past in de programmering van RTL5.

Na bijna tien jaar stopt de samenwerking tussen Rob Kamphues en KRO-NCRV. Reden voor de beëindiging van de samenwerking is dat KRO-NCRV en Rob Kamphues een andere visie hebben op de inhoud van de huidige programma’s van Rob en de ontwikkeling voor eventuele nieuwe programma’s. “Ik heb tien geweldige jaren bij de KRO gehad waar we met een groot en toegewijd team programma’s hebben kunnen maken.”, laat Kamphues weten.

Presentator Patrick Lodiers maakt de overstap van BNN-VARA naar omroepbedrijf KRO-NCRV. Hij wordt het nieuwe gezicht van het KRO programma De Reünie. Patrick Lodiers komt per 1 augustus in dienst van de KRO-NCRV. Naast het presenteren van het programma De Reünie zijn er nog mooie andere ideeën die de komende periode verder worden uitgewerkt.

Het succesvolle SBS6-programma Het Beste Idee van Nederland keert dit najaar terug op televisie. Met Het Beste Idee van Nederland start de zender een nieuwe zoektocht naar fantastische uitvindingen van Nederlandse bodem. Het nieuwe seizoen van Het Beste Idee van Nederland wordt gepresenteerd door SBS6-presentator Jochem van Gelder.

De allerlaatste aflevering van de VARA-talkshow Pauw & Witteman heeft vrijdagavond voor de laatste keer gewonnen van RTL Late Night. De talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman trok 989 duizend kijkers, het programma van Humberto Tan trok vrijdagavond 947 duizend kijkers.

DNA Onbekend verdwijnt van de buis. Het programma van de KRO-NCRV dat al tijden gepresenteerd word door Caroline Tensen stopt ermee. Het schrappen van DNA Onbekend zou één van de gevolgen zijn van de bezuinigen die de Publieke Omroep vanaf 2015 doorvoert. Er worden nog zes nieuwe afleveringen van DNA Onbekend uitgezonden en daarna stopt het programma.

Nog meer in het nieuws was afgelopen week: Eddy Zoey deze zomer met Was ik maar thuisgebleven, school beklad na uitzending pestprogramma ‘Project P’, SBS6 maakt reallifeserie rond huwelijk Patty Brard, Barry Atsma presenteert Down voor Dummies en Sascha Visser presenteert WK-Zappsport.