Kijkcijfers kunnen Do niets schelen

Kijkcijfers kunnen Do niets schelen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

[caption id="attachment_1445" align="alignleft" width="300"] Foto: SBS[/caption]

Do ligt er geen minuut wakker van dat haar talentenjacht The Next Pop Talent zaterdag met magere cijfers is begonnen op SBS 6. Ze houdt zich er niet mee bezig. Dat zegt de presentatrice dinsdag in het AD. Over de kijkcijfers wil Do zich niet druk maken. “Daar moet de zender zich maar lekker mee bezighouden. Ik wil gewoon mijn werk goed doen. Nog een talentenjacht, ja. Ik kan me enige scepsis ook best voorstellen. Maar dat hadden we ook bij The Voice of Holland“, zo laat ze weten.

Do vindt The Next Pop Talent onderscheidend genoeg. “In The Next Pop Talent zie je een zwerver voorbij komen die zes jaar op straat leefde en letterlijk met bloedvlekken op zijn shirt binnenkwam. En zingen? Zo mooi! Ik heb tranen met tuiten gehuild.

Ze geniet ervan. “Ik vind het leuk om uit mijn comfort zone te stappen. Ik vind te veel dingen leuk. Ook The Next Pop Talent kwam er ineens weer tussen. En presenteren stond altijd op mijn wensenlijst.

Er keken zaterdag slechts 524.000 mensen naar The Next Pop Talent.

Maandag zei Chantal Janzen nog in het AD dat ze collega’s die beweren dat kijkcijfers hen niets doen, niet begrijpt. “Als je zegt ‘kijkcijfers interesseren me niet’, dan heb je op televisie niets te zoeken.

© Mediacourant