Hoogste kijkcijfers ooit voor ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ bij RTL 4

Hoogste kijkcijfers ooit voor ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Gisteravond keken er maar liefst 2.116.000 mensen naar de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ bij RTL 4. Dit is een nieuw record in de geschiedenis van de tv-show bij de familiezender.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is begonnen aan het 23e seizoen, de eerste aflevering bij RTL 4 was op 25 november 2007. De tv-show bevat dit seizoen een nieuw spelelement: Miljoenenjacht Bingo. Deelnemers van de Postcode Loterij kunnen nu ook thuis op hun telefoon, tablet, computer of met een uitgeprinte Bingo-kaart meespelen met Miljoenenjacht en hiermee 50.000 euro per lot winnen. In totaal hebben bijna 435.000 mensen een gratis Bingo-kaart geactiveerd. Afgelopen zondag speelden er ruim 160.000 mensen op hun smartphone, tablet of computer gelijktijdig thuis live mee met de show. Nooit eerder speelden er zoveel mensen tegelijk in Nederland thuis online Bingo tijdens een tv-programma via een second screen.

Deelnemers van de Postcode Loterij aan de Ulricus Huberstraat in Eindhoven met postcode 5652 LV hadden als eerste hun Bingo-kaart vol. Zij winnen allemaal 50.000 euro per lot.

1 eurocent tot 5 miljoen euro
In ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de finaleplaats in het bekende Gouden Koffer Spel. Door koffers te openen kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.