NOS-correspondenten keren terug naar Nederland

NOS-correspondenten keren terug naar Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

De NOS-correspondenten Chris Ostendorf (Brussel) en Wouter Meijer (Berlijn) verruilen hun correspondentschap voor een andere functie binnen de NOS. Ostendorf gaat per 1 oktober 2014 in Den Haag aan de slag als redacteur en verslaggever voor Nieuwsuur (NOS / NTR).

Meijer verlaat per 1 januari 2015 zijn standplaats Berlijn en keert terug bij de NOS in Nederland. Wat zijn exacte functie wordt is op dit moment nog niet bekend.

Na een periode van bijna zes jaar stopt Chris Ostendorf per oktober aanstaande als EU-correspondent in Brussel. Ostendorf startte zijn carrière bij de NOS in 1998 als politiek redacteur en is sinds 2002 verslaggever voor het NOS Journaal. In 2009 begon hij als correspondent in Brussel. Dit najaar verruilt hij zijn correspondentschap voor een baan als redacteur en verslaggever op de Haagse redactie van de NOS voorNieuwsuur.

Chris Ostendorf over zijn correspondentschap en nieuwe functie: “De adrenaline van jarenlang verslag doen van de eurocrisis blijft nog wel even in mijn systeem. Het belangrijkste wat mij bij blijft, is het enorme contrast tussen wat politici zeggen, en hoe Europa werkelijk functioneert. Daar heb ik met bijzonder veel plezier keer op keer verslag van gedaan. Nieuwsuur geeft mij de unieke kans ook de komende jaren uit te pluizen of politici echt menen wat ze zeggen. Brussel heeft voor altijd mijn hart gestolen. Achter de sluier van vuil, armoede en agressie, gaat een liefdevolle stad schuil, waar op café nog wordt gedanst.”

Wouter Meijer houdt na zeven jaar op met zijn correspondentschap in Berlijn. In januari 2015 komt hij terug naar Nederland. Meijer bekleedde sinds 1996 bij de NOS diverse journalistieke functies. Sinds 2008 werkt hij als correspondent in Duitsland. Wouter Meijer: “Ik geniet nog elke dag van het werk en het leven als correspondent in Berlijn. Daar ga ik ook tot het einde van dit jaar volop mee door."

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Chris en Wouter hebben beiden op belangwekkende posten gewerkt in een zeer bewogen periode. Namelijk de periode van de bankencrisis die veranderde in een economische en politieke crisis en diepe sporen trok door heel Europa en ons eigen land. Chris en Wouter lieten zien hoezeer de problemen en oplossingen van Brussel en Berlijn van invloed zijn op Nederland. Het vertrek van Chris en Wouter past in het beleid van de hoofdredactie om correspondenten na een aantal jaar een nieuwe stap te laten maken. Ik wil hen hartelijk danken voor alles wat ze hebben gedaan en nog doen en wens hen veel plezier in hun nieuwe functie binnen de NOS.”

 

Wie de opvolgers worden van Chris Ostendorf en Wouter Meijer is nog niet bekend.