Willeke Alberti in 50 jaar Van Duin - 50 jaar TROS

Willeke Alberti in 50 jaar Van Duin - 50 jaar TROS

Geschreven door Pieter Jongsma

Aanstaande zaterdag is meneer Wijdbeens terug op televisie met 50 jaar Van Duin – 50 jaar TROS. In dit programma bezoekt hij iedere aflevering een speciale gast waarmee André van Duin dierbare of leuke herinneringen deelt. De kijker ziet de leukste scènes uit André's 50-jarig artiestenoeuvre en een breed en bijzonder scala van optredens en artiesten die met Nederlandse grootste komiek hebben samen gewerkt.

In deze aflevering gaat Jan Wijdbeens langs bij Willeke Alberti. De zangeres was van nabij getuige van de doorbraak van André van Duin. In 1964 won Van Duin de AVRO-talentenjacht 'Nieuwe Oogst' en als beloning mocht hij optreden in de televisieshow van Willy en Willeke Alberti, 'de Zaterdagavondshow'. Sindsdien is de komiek niet meer weg te denken uit showbizzland.

Meneer Wijdbeens en Willeke kijken de leukste sketches en fragmenten terug uit het uitgebreide archief, waaronder een fragment uit 1977; Meneer en mevrouw de Bok (André van Duin en Corrie van Gorp) zijn te gast in het TROS-programma Hitboulevard, gepresenteerd door Willeke Alberti. Het duo zingt het Engelstalige nummer 'Your eyes are the eyes of a woman in love', waarbij ze aan het eind allebei in het water vallen. Willeke kan van het lachen niet veel meer zeggen.

Ook komt er een fragment uit 1998 voorbij uit het programma 'Thuis bij...'. Als het typetje Gerard van Bezij bezoekt André van Duin bekende Nederlanders, waaronder Willeke Alberti. Willeke denkt rustig een kopje koffie met meneer van Bezij te gaan drinken, maar de afspraak loopt al snel uit de hand...

Uiteraard kan de kijker ook genieten van enkele muzikale optredens van het tweetal. Zo zien we o.a. het bekende duet 'Vrienden blijven doen we altijd' van André en Willeke en een optreden uit 1995 waarin zij samen een leuke medley zingen van de liedjes van Willeke.