Geen reclames op RTL- en SBS-zenders op dag van rouw

Geen reclames op RTL- en SBS-zenders op dag van rouw

Geschreven door Daniël Schalk

Gister melde de NOS al dat Nederland 1, 2 en 3 en de radiozenders van de NPO geen reclames zouden uitzenden vandaag, op de nationale rouw dag, ter gelegenheid van vlucht MH17 dat vorige week donderdag neerstorten in Oekraïne.

Ook de tv-zenders van RTL en SBS zenden vandaag geen reclame uit. Op RTL5, RTL7 en RTL8 worden van 15:30 uur tot 18:00 uur geen reclames uitgezonden.

“Bij RTL 4 worden de reclames pas tijdens de GTST Quiz rond 20.10 hervat, met uitzondering van de tv-reclames rondom de late uitzending van RTL Nieuws.”, aldus een woordvoerder van RTL.

SBS6, Net5 en Veronica, de drie tv-zenders van de SBS Groep zenden ook van 15:30 uur tot 18:00 uur geen reclames uit. “Van 15.30 tot 18.00 uur worden er op onze zenders geen commercials uitgezonden. Ook worden gedurende de gehele dag alle online campagnes binnen ons netwerk uitgezet.”, laat een woordvoerder van SBS weten.

Naast de radiozenders van de Publieke Omroep zenden ook de commerciële radiozenders Radio 538, Q-Music en Sky Radio geen reclame uit vandaag. “We doen ook niet aan grappen en grollen, maar willen de luisteraars de ruimte geven hun verhaal te doen over de vliegtuigramp in Oekraïne“, aldus een woordvoerder van 538.