Vooruitblik op Expeditie Robinson 2019

Vooruitblik op Expeditie Robinson 2019

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Een  jubileum seizoen voor Expeditie Robinson, het 20e seizoen alweer. We gaan terug naar alleen min of meer bekende Nederlanders. Nadat de afgelopen 2 seizoenen weer gewonnen waren door onbekende Nederlanders heeft de redactie waarschijnlijk bedacht dat er weer een bekende Nederlander moet winnen om de sfeer er bij de bekende Nederlanders in te houden, dus door alleen bekende Nederlanders mee te laten doen weet je zeker dat er een wint.

Elk jaar laat ik mijn eigenwijze mening weer eens los op alle deelnemers in een poging te voorspellen wie het goed of slecht gaat doen. Vorig jaar had ik als toppers Steven Brunswijk, Gregory Sedoc en Gwenda Nielen genoemd, dus niet slecht.

Dit jaar zijn de deelnemers:

Akwasi, rapper, schrijver, acteur. Gelukkig niet alleen rapper, want de meeste daarvan bleken niet echt Robinsons te zijn. In zijn verhalen bundel ‘Laten we het er maar niet over hebben’  staat het volgende citaat in het stuk ‘dochter’ maar het zou ook zo op zijn deelname aan de expeditie kunnen slaan:

laten we het er eens over hebben
je hebt geen idee
wat je te wachten staat
ik ook niet
wel heb ik het
een en ander al meegemaakt

Hij omschrijft zichzelf als een sterke man en hij mediteert. Een sterk karakter, rustig innerlijk en hij wil zaken bespreekbaar maken. Een topper in potentie met het risico weggestemd te worden omdat hij een mening heeft of te sterk is.

Anita Heilker, 58 jaar oud, ex Dolly Dot en inmiddels al een tv- bekendheid door deelname aan o.a. programma’s als  ‘hotel big brother’, ík ben een ster, haal me hieruit’, ‘all together now’ en de slechtste chauffeur van Nederland (VIPS)’ en dan nu expeditie Robinson. Ze zal zeker wel zingen bij een van de kampvuren, maar ze is niet de jongste deelnemer en er is weinig waaruit blijkt dat zij een topper zal zijn.

Berdien Stenberg, nog zo’n muzikale noot in de expeditie. Berdien s inmiddels al 62 jaar oud. Dus winnen zal ze niet, maar al vaker hebben de oudjes laten zien in een ‘moeder-rol ‘een eind te kunnen komen. Ze is ook actief geweest in de gemeente politiek dus een verbond smeden en debatteren moet haar lukken. Dus wie weet zorgt ze voor een langere en misschien invloedrijke aanwezigheid.

Dionne Slagter (Onnedi) een dame uit de moderne categorie van you-tubers, waarvan er elk jaar wel een van bij de deelnemers zit. Dit zeker bedoeld om ook de jongeren naar het programma te laten kijken.  Ik kijk echter geen you-tube dus ken haar helemaal niet. Een onbeschreven blad dus. Alhoewel onbeschreven, op de foto op de site van Expeditie Robinson blijkt ze dus behoorlijk wat tatoeages te hebben. IK heb echter geen idee wat ik kan verwachten.

Eva Cleven, presentatrice van Klokhuis, DJ bij FunX, verslaggeefster op Pinkpop. En eerder deelneemster aan het programma kroongetuige, waar ze er als eerste uitvloog. Dus voor haar valt te hopen dat ze het in Robinson beter doet dan in Kroongetuige. Net als Dionne Slagter is de rond de 30 en dus gezond en fit dus moet ze het wel even vol kunnen houden.

Eva Koreman, een andere radio DJ, ditmaal voor NPO FM3. Ook zij is voor mij een onbekende, bekende Nederlander. Ook Eva heeft al deelgenomen aan meerdere tv-programma’s.

Fien Vermeulen, nieuwslezeres en presentatrice bij AD-online, waarvoor Eve Koreman columns schrijft.  Maar ook Fien is voor mij weer een onbekende bekende Nederlander. Ik krijg het gevoel dat ik te oud wordt om deze deelnemers te kennen. Ik zal meer radio moeten gaan luisteren of you-tube gaan kijken.

Frank van der Lende, ook een radio DJ en o.a. presentator geweest van ‘een uurtje ellende met Frank van der Lende’ hopelijk wordt de expeditie geen ellende voor hem. “Hoitjes’ schijnt zijn vaste begroeting te zijn, dus wordt dit een kreet die we elke uitzending gaan horen?

Hugo Kennis, kok, presentator, acteur. Maar niets maakt zoveel uit als kok! Een van de redenen om mensen langer in de expeditie te houden is hun kookkunst, als hij met niets toch smakelijke maaltijden kan bereiden wordt hij een hit bij zijn team en een reden om hem voorlopig niet weg te stemmen. Kok Hugo zal waarschijnlijk wel even te zien zijn in het programma.

Jaap van Deurzen, nieuwspresentator, eindredacteur etc. Inmiddels met pensioen gegaan, maar een van de grootheden van het Nederlandse nieuws op RTL 4. Spreekt meerdere talen, verslaggever bij meerdere rampen en belangrijke gebeurtenissen. De oudste deelnemer met jaar met een hoop levenservaring.  En aangezien de oudjes het de laatste jaren best goed doen zal hij zeker niet winnen maar misschien wel langer aanwezig zijn.

Kelvin Boerma, een jonge you-tuber dus ook voor mij een onbekend iemand. Hij gebruikt vaker de quote: ‘doe eens gek, je bent al normaal genoeg’ een prima instelling en zoals Stef Bos al zong ‘Gek zijn is gezond’ dus ik zie hem dit graag toepassen in de expeditie. Dan kan hij nog voor veel leuke beelden gaan zorgen.

Kim Kötter. ondernemer, influencer, miss universe Nederland . Beauty meet brains, ik verwacht dat zij een van de deelnemers is die al direct een strategie heeft en ook haar uiterlijk zal gebruiken om anderen te beïnvloeden.   Ze heeft al aan meerdere programma’s deelgenomen.

Marian Verkerk, de koningin van de modellenwereld. Heeft duizenden aanstormende modellen geleerd hoe op de catwalk te lopen. Afgewezen in New York als model toen ze 21 was, maar teruggegaan en toch geslaagd in een carrière als model. Nu vaak in de jury van diverse modellen programma’s in diverse landen. Een indrukwekkende carrière maar ook iemand die geleerd heeft door te bijten en heel veel ervaring heeft in om te gaan met diverse mensen. Kan waarschijnlijk anderen ‘goed lezen’. Niet de jongste, maar gezien haar achtergrond verwacht ik dat ze ver gaat komen tenzij ze te veel aan het commanderen van anderen gaat beginnen.

Rijk Hofman, een andere jonge you-tuber, broer van Tim Hofman . Hij heeft geen contact meer met zijn ouders, zus en broer. Heeft een andere kijk op het leven. Eigenwijs, eigen mening en neemt duidelijk al zijn eigen beslissingen een open persoonlijkheid. Kan een aanwinst zijn voor het programma maar blijkt hij te eigenwijs dan is hij snel weg.

Rob Geus, kok, bekend geworden als hygiëne expert. TV-persoonlijkheid. Kok is een prima eigenschap, als je met weinig of niets een goede maaltijd kunt maken wordt je meestal wel in je team gehouden. En wat de hygiëne betreft, ik ben benieuwd hoe hij daar mee omgaat op het eiland waar iedereen zijn behoefte moet doen in de struiken, de wok schoongemaakt wordt met zand en iedereen met handen en voeten eet. Als hij gaat koken kan dit een reden zijn waardoor hij langer op het eiland kan blijven. Gaat hij echter teveel in discussie over hoe hij denkt dat zijn teamgenoten om moeten gaan met de hygiëne kan de irritatie daarover leiden tot een snel afscheid.

Roy Donders, toen ik hoorde dat Roy meedoet moest ik eigenlijk een beetje lachen en dacht meteen: “dat wordt niets!” Maar hij heeft al duidelijk gemaakt dat hij iedereen gaat verbazen. Dus is Roy met een klap de deelnemer waar ik misschien wel het meeste naar uitkijk. Ik zou persoonlijk niet roepen dat ik iedereen zou verbazen als ik er snel uit zou vliegen. Dus eigenlijk verwacht ik nu toch een beetje dat Roy de samensmelting haalt en misschien wel meer.

Shary An Nivillac, is een Nederlandse zangeres o.a. bekend van the voice of Holland. Ook tussen de 20 en 30 jaar oud zoals meerdere deelnemers. En voor zover ik kan ontdekken geen echte Robinson waardige eigenschappen behalve het zingen rond het kampvuur. Blijft waarschijnlijk wel even aanwezig omdat ze niet als een gevaar zal worden beschouwd.

Thomas Berge, zanger die ook in meerdere tv-programma’s in verschenen. Ook tussen de 20 en 30 jaar oud zoals veel deelnemers, en net als Shary An weinig in het oog springende eigenschappen of kwaliteiten waar je een echte Robinson wordt. Ik verwacht een Robinson deelname die net zo is als zijn muzikale carrière. Maar misschien weet hij iedereen wel nog meer te verassen dan Roy Donders beloofd te doen.

Tim Coronel, op dit moment in mijn ogen de meest irritante tv-verschijning  die er is. Ik wordt persoonlijk niet goed van de irritante reclames waar hij en zijn broer in te zien zijn. Maar irritant reclames schijnen te werken dus misschien zijn die reclames dus met opzet zo irritant. Bijna een reden om niet te kijken. Maar aan de andere kant krijgen we nu wel meer van de echte Tim te zien en niet van Tim uit de reclame. Ik ben benieuwd. Maar als jaarlijks deelnemer aan de Dakar rally’s moet hij af kunnen zien, improviseren dus eigenlijk moet hij toch zeker de samensmelting weten te halen.

Yvette Broch, model en voormalig topsporter. Heeft handbal gespeeld tot op olympisch niveau en werd gezien als de beste cirkelloopster. Als model de finale gehaald in Hollands next top model. Dus gewend om te presteren, moet als ex top sportster en model nog een zeer goede fysieke conditie hebben. Dus eigenlijk de vrouw waarvan ik het meeste verwacht.

Mijn top op dit moment, Yvette Broch, Roy Donders, Tim Coronel.