Bill Withers’ Lovely Day op 1 in Radio 6 Hotlist

Bill Withers’ Lovely Day op 1 in Radio 6 Hotlist

Geschreven door Pieter Jongsma

Niet alleen buiten, maar ook op Radio 6 is het volop zomer. Deze week genieten luisteraars van de lekkerste zomerse soul- en jazztracks met de Radio 6 Hotlist.

Vrijdag 8 augustus is de finaledag van de Radio 6 Hotlist, live vanaf Strandpaviljoen Blijburg in Amsterdam. Daar gaan luisteraars en strandgangers los op de relaxte en zomerse klanken van o.a. Bill Withers’ Lovely Day: de nummer 1 van de Radio 6 Hotlist.

Luisteraars stelden afgelopen weken hun ideale summer soundtrack samen via Radio6.nl. Op de finaledag van de Radio 6 Hotlist klinken de 159 hoogst genoteerde summertracks van 07:00 tot 19:00 uur. Daarna stijgt het kwik nog hoger met de Hotlist Afterparty tot 21.00 uur, gepresenteerd door Radio 6 dj Corné Klijn.

De Radio 6 Hotlist Top 10:

Bill Withers Lovely Day
Pharrell Happy
Sergio Mendes Mas Que Nada
DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince Summertime
Stevie Wonder Master Blaster (Jammin')
Tom Browne Funkin' For Jamaica
Jamie Lidell Another Day
Bob Marley Stir It Up (live)
Isley Brothers Summer Breeze
Robin Thicke ft. Pharrell Blurred Lines


Hoor je de vrolijke en zomerse tunes van de Top 10 van de Hotlist, dan weet je dat het zomer is. Met platen als Summer Breeze (9), Mas Que Nada (3) en Happy(2) uit de speakers klinkt de herfst gelukkig ook nog ver weg.

Radio 6 Soul & Jazz
Radio 6 is het publieke soul- en jazzradiostation van Nederland. De luisteraar hoort hier vierentwintig uur per dag de beste soul en jazz. Van Miles Davis tot Caro Emerald en van Stevie Wonder tot Adele. Radio6.nl is het online platform met de radioplayer, live-beelden uit de studio, het laatste muzieknieuws, concerttips en achtergronden bij de programma's en gedraaide muziek. Radio 6 Soul & Jazz is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via radio6.nl, via de Radio 6 App, satellietontvanger en via Digital Radio+, de nieuwe manier van digitaal radioluisteren.