Themakanaal NPO 2 Extra komt iedere avond met livemuziek
Bron: Pixabay

Themakanaal NPO 2 Extra komt iedere avond met livemuziek

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Themakanaal NPO 2 Extra gaat vanaf woensdag dagelijks vanaf 20.30 uur livemuziek uitzenden. Daarmee brengt de themazender in deze bijzondere tijd  de concertzaal naar de huiskamer, van Mahler tot Metallica, van De Staat tot Sjostakovitsj en van Bach tot Bowie.

De komende weken treden internationale topartiesten als Queen, David Bowie, The Rolling Stones, Radiohead, Anne Sophie Mutter en Miles Davis op in de concertzaal van NPO 2 extra. Uiteraard betreden ook vaderlandse grootheden als De Staat, Typhoon, Benjamin Herman en Colin Benders het podium.

Op maandag en dinsdag wordt de zaal gevuld met klassieke muziek van onder andere Bach, Mahler, Chopin en Beethoven, uitgevoerd door vooraanstaande musici als Lang Lang, Vladimir Horowitz en Leonard Bernstein. En op woensdag en zondag klinkt er jazz, met North Sea Jazz-concerten van Ray Charles tot Janelle Monae en van Ella Fitzgerald tot Dr. John. Donderdag, vrijdag en zaterdag staan gereserveerd voor popconcerten.

Op woensdag 8 april wordt afgetrapt met een muzikaal eerbetoon aan de vorige week overleden Bill Withers: een concert van de Amerikaanse zanger José James samen met het 42-koppige Noordpool Orkest met uitsluitend liedjes uit het oeuvre van Bill Withers, opgenomen tijdens North Sea Jazz 2019. NPO 2 extra brengt non-stop kunst & cultuur, documentaires, literatuur, film, muziek, theater en dans.