Uitreiking Primetime Emmy Awards voor heel Nederland gratis te zien bij HBO

Uitreiking Primetime Emmy Awards voor heel Nederland gratis te zien bij HBO

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag laat HBO Nederland weten dat de uitreiking van de 66TH Primetime Emmy Awards voor alle geïnteresseerden in Nederland gratis te zien zal zijn.

Van maandag 25 augustus 16:50 uur tot en met dinsdagochtend 26 augustus 6:00 uur zet HBO Nederland - voor de eerste keer in zijn bestaansgeschiedenis - het tweede kanaal (‘HBO 2’) open.

De Emmy-ceremonie, welke tussen 2:00 en 5:00 uur plaatsvindt, is ook live te bekijken via de website van HBO’s online streamingservice HBO GO. In aanloop naar de prijsuitreiking zijn verschillende Emmy-genomineerde producties van HBO gratis te zien op het kanaal waaronder True Detective, The Newsroom, Veep en het filmdrama The Normal Heart.

 

Alle tv-aanbieders in Nederland nemen deel aan het programma en zetten het tweede HBO-kanaal open zodat ook geïnteresseerden zonder HBO-abonnement de ceremonie kunnen volgen. Voor mensen zonder tv-abonnement biedt dewebsite van HBO GO uitkomst. Hier is de feestelijke ceremonie live te volgen in de nacht van maandag op dinsdag 26 augustus tussen 2:00 en 5:00 uur.

 

Gratis series en films

Voorafgaand aan de ceremonie zendt HBO Nederland vanaf maandag 25 augustus 16:50 uur verschillende series en films uit. Veel Emmy-genomineerde producties - waaronder True Detective, The Newsroom, Girls, Clear History en The Normal Heart - passeren de revue. Na de uitreiking van de Primetime Emmy Awards, om 5:00 uur, is tevens de eerste aflevering van The Knick te zien. Deze nieuwe serie van Steven Soderbergh, met een hoofdrol voor Clive Owen, ging afgelopen weekend in première. Alle series en films die voorafgaand aan de ceremonie worden uitgezonden zijn ook tijdelijk beschikbaar via HBO GO.

 

Uitzendschema

16:50 uur          Clear History (film)

18:30 uur          The Newsroom - seizoen 2, aflevering 1: First Thing We Do, Let’s Kill All The Lawyers

19:30 uur          Veep - seizoen 3, aflevering 1: Some New Beginning

20:00 uur          Silicon Valley - seizoen 1, aflevering 1: Minimum Viable Product

20:30 uur          The Normal Heart (film)

22:45 uur          True Detective - seizoen 1, aflevering 1: The Long Bright Light

23:45 uur          Looking - seizoen 1, aflevering 1: Looking For Now

00:15 uur          Girls - seizoen 3, aflevering 1: Females Only

00:45 uur          The Leftovers - seizoen 1, aflevering 1: Pilot

02:00 uur          66TH Primetime Emmy Awards

05:00 uur          The Knick - seizoen 1, aflevering 1: Method and Madness

 

Groot kanshebber

HBO zelf is veelvuldig genomineerd. Grote kanshebbers zijn Game of Thrones (19), The Normal Heart (16), True Detective (12) en Veep (9). Met in totaal 99 nominaties - voor de 14e jaar op rij de meeste nominaties van alle netwerken - maakt HBO de meeste kans in de categorieën 'Beste mannelijke bijrol in een miniserie of tv-film' (4), 'Beste dramaserie' (3), 'Beste regie voor een dramaserie' (3) en 'Beste acteur in een dramaserie' (3). De volledige lijst met alle Emmy-nominaties staan in het bijgevoegde overzicht.