HBO genomineerd voor 99 Primetime Emmy Awards

HBO genomineerd voor 99 Primetime Emmy Awards

Geschreven door Pieter Jongsma

Zojuist zijn in Hollywood, Los Angeles de nominaties voor de 66e editie van de Primetime Emmy Awards bekendgemaakt. HBO, veelvuldig genomineerd voor Game of Thrones (19), The Normal Heart (16), True Detective (12) en Veep (9), zendt de ceremonie live uit in de nacht van maandag op dinsdag 26 augustus.

Tussen 2:00 en 5:00 uur is het prestigieuze Award-festijn rechtstreeks te volgen op het tweede kanaal van de abonneezender: HBO 2. Geïnteresseerden kunnen de uitreiking ook via tablet, smartphone en laptop kijken. De ceremonie is namelijk ook te volgen via de online streamingdienst HBO GO, te raadplegen via www.hbogo.nl of de gelijknamige App.

 

Met in totaal 99 nominaties - voor de 14e jaar op rij de meeste nominaties van alle netwerken - maakt HBO de meeste kans in de categorieën ‘Beste mannelijke bijrol in een miniserie of tv-film’ (4), ‘Beste dramaserie’ (3), ‘Beste regie voor een dramaserie’ (3) en ‘Beste acteur in een dramaserie’ (3). Zo zijn Matthew McConaughey en Woody Harrelson beide genomineerd in de categorie ‘Beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie’ (True Detective). Mark Ruffalo, Julia Roberts, Matt Bomer, Jim Parsons, Joe Mantello en Alfred Molina zijn allen genomineerd voor hun bijdrage aan het aangrijpende drama The Normal Heart, dat eind mei in Tuschinski in première ging.

 

Game of Thrones

Kijkcijferkanon Game of Thrones, dat voor de eerste drie seizoenen al 10 Primetime Emmy Awards in ontvangst mocht nemen, ontving voor het vierde seizoen 19 nominaties. Acteur Peter Dinklage maakt voor het vierde jaar op rij kans om in de prijzen te vallen. Hij is voor zijn rol als dwerg Tyrion Lannister genomineerd in de categorie ‘Beste bijrol in een dramaserie’. Producenten David Benioff en D.B. Weiss mogen zich voorbereiden op een potentiële toespraak aangezien ze kans maken te winnen in de categorie ‘Beste script voor een dramaserie’. Verder is actrice Lena Headey voor het eerst genomineerd voor een Primetime Emmy Award. Voor haar rol als de valse koningin Cersei Lannister maakt ze kans om in de categorie ‘Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie’ een Emmy Award te winnen.

 

Boardwalk Empire, The Newsroom, Veep en Silicon Valley
Boardwalk Empire, dat in september de draad weer oppakt in het vijfde en tevens laatste seizoen, heeft 7 nominaties in de wacht gesleept waaronder een nominatie voor ‘Beste regie voor een dramaserie’. Jeff Daniels is voor de tweede jaar op rij genomineerd voor zijn rol als anchorman Will McAvoy in het door Aaron Sorkin geregisseerde The Newsroom. De in april dit jaar gestarte komedieseries Veep (seizoen 3) en Silicon Valley (eerste seizoen) hebben respectievelijk 9 en 5 nominaties in de wacht gesleept.

 

Live verslag van de ceremonie
HBO Nederland zendt de uitreiking van de 66ste Primetime Emmy Awards live uit in de nacht van maandag op dinsdag 26 augustus, tussen 2:00 uur en 5:00 uur, op tv-zender ‘HBO 2’. De ceremonie is ook via een livestream op HBO GO - de online streamingdienst van HBO - te volgen waarmee geïnteresseerden de uitreiking op tablet, smartphone en laptop kunnen volgen.