TLC brengt datingshow I Wanna Marry

TLC brengt datingshow I Wanna Marry "Harry" naar Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Twaalf beeldschone Amerikaanse vrouwen doen mee aan een datingwedstrijd waarbij ze denken met de echte Prins Harry te maken te hebben, maar die in werkelijkheid Matt Hicks is. Ze verblijven in een prachtig kasteel op een groot Engels landgoed waar ze op allerlei manieren proberen deze “Harry” te veroveren.

Aan het eind van elke aflevering wijst de vermeende prins twee vrouwen aan: de ene heeft pech en wordt naar huis gestuurd, de andere krijgt een speciale ontmoeting met hem en mag overnachten in de luxueuze crown suite. Als aan het einde van dit zenuwslopende selectieproces de ware overblijft, volgt de echte ontknoping waarbij “Harry” onthult wie hij werkelijk is. Is hij dan nog net zo begeerlijk zonder zijn prinselijke titel of wint de liefde het van de status? I Wanna Marry “Harry” is vanaf dinsdag 26 augustus om 21:00 uur te zien op TLC.

Matt Hicks heeft het al vaak genoeg meegemaakt dat vrouwen in hem geïnteresseerd waren omdat ze dachten dat hij Prins Harry was, maar dat ze hard wegrenden als het tegendeel bleek. Nu wordt de schijn iets langer volgehouden en op een vrij overtuigende manier. Alleen al zijn entree op het landgoed per helikopter maakt indruk op de twaalf meiden. En als er dan ook nog overal veiligheidspersoneel en bediendes rondlopen, wordt voor hen duidelijk dat het hier echt om een rijk en beroemd persoon gaat. Hoewel niet direct gezegd wordt om wie het gaat en hij zelf ook mysterieus blijft over zijn ware identiteit, zijn de meeste meiden er toch zeker van dat het hier om de echte Prins Harry gaat. Ze vallen massaal voor hem en doen er alles aan om bij hem in het gevlei te komen, waarbij een venijnige onderlinge concurrentiestrijd uiteraard niet kan ontbreken.

Voordat Matt start krijgt hij een stoomcursus ‘prins zijn’, met een duik in de geschiedenis om de familiehistorie van binnen tot buiten te kennen, zijn Koninklijke hobby’s onder de knie te krijgen en de etiquettes te beheersen die nodig zijn bij een Koninklijk avondmaal. De dames moesten eens weten dat deze Matt in werkelijkheid een doodgewone 23-jarige jongen uit Exeter is die zo weinig geld te besteden heeft dat hij niet eens een auto heeft en elke dag met de fiets naar zijn werk gaat. Voor eventjes mag deze Matt zich de meest begeerde vrijgezel van Engeland wanen. Een rol die hij met verve speelt, maar hem ook af en toe zwaar valt. “Eén vrouw daten is al lastig, laat staan twaalf tegelijk.” Ook maakt hij zich er zorgen over dat hij straks de waarheid moet onthullen. Lopen ze dan niet net zo hard weg als hij vaker heeft meegemaakt? Soms vraagt hij zich waar hij in vredesnaam aan begonnen is. “Maar als ik aan het eind de ware vindt die bij me wil blijven, dan is dit het allemaal wel waard geweest.”
I Wanna Marry “Harry”: vanaf dinsdag 26 augustus om 21:00 uur te zien op TLC.