Arjen Robben en Jerry Springer in College Tour

Arjen Robben en Jerry Springer in College Tour

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

WK-topper Arjen Robben, de Amerikaanse televisieheld Jerry Springer, de beruchte journalist Jeremy Paxman en wereldberoemd kunstenares Marlene Dumas zijn de eerste gasten van College Tour.

Tijdens het aankomende – met 11 uitzendingen extra lange – seizoen blijft College Tour echter niet alleen in Nederland; een aantal opnamen vindt plaats in New York! Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de opnamen. De overige gasten worden later bekend gemaakt.

Arjen Robben
Tijdens het WK 2014 was hij dé grote smaakmaker: Arjen Robben. Zijn individuele acties zijn grandioos en zijn snelheid is vergelijkbaar met die van Usain Bolt. Met een Champions League-titel op zak en een tweede en derde plek op het WK is Robben op dit moment één van de beste spelers ter wereld. Bij Bayern München begint hij nu aan zijn zesde seizoen, maar ooit begon hij zijn carrière bij FC Groningen. In deze stad, in de provincie waar hij is geboren, vindt de opname dan ook plaats.

Opnamen: zaterdag 23 augustus, Groningen (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 29 augustus, 20:25 uur, NPO 3

Marlene Dumas
De Zuid-Afrikaanse Marlene Dumas is één van de meest toonaangevende kunstenaars van dit moment; haar schilderijen vliegen voor recordprijzen de deur uit. Ze woont sinds haar drieëntwintigste in Nederland waar haar carrière van start gaat. Haar werk is wereldberoemd en is te zien grote exposities in onder meer Japan, Zuid-Afrika en Amerika. Inspiratie haalt ze uit de dagelijks toestroom aan foto's en beelden. Hiermee probeert Dumas controversiële onderwerpen te belichten. In 2012 wint zij de Johannes Vermeer Prijs voor haar gehele oeuvre. Vanaf 6 september heeft ze een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum.

Opname: woensdag 27 augustus, Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 5 september, 20:25 uur, NPO 3

Jeremy Paxman
Bekend om zijn confronterende manier van interviewen was Jeremy Paxman misschien wel de meest gevreesde journalist van de BBC. Zijn Newsnight-interviews met Michael Howard, Tony Blair en Silvio Berlusconi zijn wereldwijde klassiekers. In het razend moeilijke quizprogramma University Challenge nemen studenten het tegen elkaar op. Naast zijn televisiewerk schrijft Paxman ook journalistieke en politiek gerichte boeken die in groten getale
worden verkocht. College Tour spreekt hem in Amsterdam.

Opname: maandag 1 september, Amsterdam (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 12 september, 20:25 uur, NPO 3

College Tour goes USA
Dit seizoen reist College Tour voor een aantal speciale uitzendingen af naar New York:

Jerry Springer
De man die de televisiewereld voorgoed weet te veranderen met The Jerry Springer Show, wordt in New York opgezocht. Jerry Springer is één van de bekendste gezichten van de Amerikaanse televisie. Naast zijn werk als presentator en producent heeft hij een grote politieke interesse. Als Democraat in hart en nieren was Jerry Springer burgemeester van Cincinnati en stelde hij zich meerdere malen verkiesbaar voor gouverneur van Ohio.

Opname: dinsdag 16 september, New York (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 19 september, 20:25 uur, NPO 3

Mystery guest I
We houden deze naam nog heel even voor ons. Houd onze website, Facebook en Twitter in de gaten...
Opname: New York, datum wordt tegelijk met de gast bekendgemaakt (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 26 september, 20:25 uur, NPO 3

Mystery guest II
Ook deze naam blijft nog even geheim...
Opname: New York, datum wordt tegelijk met de gast bekendgemaakt (aanmelden via website)
Uitzending: vrijdag 24 oktober, 20:25 uur, NPO 3